Caută
Close this search box.

Reacția lui Tăriceanu, vizat într-un nou dosar aflat la Parchetul General

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi al ALDE, a reacţionat după informaţia potrivit căreia ar fi vizat într-un nou dosar penal, care va fi soluţionat de Parchet.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis la Parchetul General o plângere pe numele lui Tăriceanu.

Oficiali din cadrul PÎCCJ au confirmat azi, conform Agerpres, că DNA şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului General în legătură cu o plângere depusă de un medic împotriva lui Călin PopescuTăriceanu, în care este reclamat pentru fals în declaraţii.

Ulterior, Tăriceanu a reacţionat: „Detaliile pe care vi le dau sunt următoarele. Mă bucur că trăiesc în această Românie care devine țara delațiunii și a dosarelor, după cum se dovedește. Și alt comentariu nu am ce să fac”, a declarat liderul ALDE, la Parlament, citat de Digi24.

La insistențele presei, care a dorit să afle măcar dacă a fost anunțat de deschiderea acestui nou dosar, Tăriceanu și-a menținut poziția: „Nu am fost anunțat și nu am alt comentariu de făcut”.

Medicul german Vladimir Atanasie Marinescu a depus o plângere la DNA, în care susţinea că Tăriceanu şi-ar fi falsificat declaraţia de avere depusă în anul 2011, în calitate de deputat PNL.

Medicul afirma că Tăriceanu ar fi omis să menţioneze în declaraţia de avere faptul că ar fi beneficiat, în august 2010, de un concediu gratuit în localitatea Izmir din Turcia, oferit de Daniel Tudor, fost preşedinte al ASF, şi soţia acestuia, Doina Tudor, fost senator PN.
De asemenea, Tăriceanu ar fi beneficiat, împreună cu familia sa, şi de o croazieră cu iahtul familiei Tudor.

Legea spune că orice cadou primit a cărui valoare depăşeşte 500 de euro trebuie declarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri