Caută
Close this search box.

Renumit economist american: Dacă va mai veni o criză în România, va fi doar vina politicienilor

Jeffrey D. Sachs

Un renumit profesor american de economie avertizează: dacă vreo ţară intră în criză acum este din vina proastelor decizii politice, nu a conjuncturii economice.

Jeffrey D. Sachs
FOTO: hindustantimes.com

Sectorul construcţiilor, care ar trebui să fie principalul motor al creşterii economice, este la cel mai mic nivel din ultimii zece ani. Practic, lucrările din infrastructură sunt în recesiune tehnică, spun constructorii, şi asta din cauză că statul a redus investiţiile, ca să crească salariile.

Sectorul construcţiilor este în recesiune tehnică

Din cauza amânării proiectelor importante de infrastructură, sectorul construcţiilor este în recesiune tehnică – valoarea lucrărilor din domeniu este aproape la jumătate faţă de anul 2008. Scăderea din ultimii ani s-a accentuat din cauza deciziilor guvernului, spun constructorii.

Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Antreprenorilor în Construcţii: 2017 înseamnă cel mai mic nivel înregistrat de sector în ultimii 10 ani. Anul trecut a fost decisă majorarea substanţială a salariilor, ceea ce a făcut ca o bună parte a cheltuielilor publice, bugetare, să meargă pe componenta socială, foarte puţin pe investiţii.

Un renumit profesor american, considerat de New York Times şi de revista Time cel mai bun profesor de economie din lume, a spus, potrivit digi24.ro, în faţa jurnaliştilor români, că o viitoare criză economică ar putea fi cauzată de deciziile proaste ale guvernanţilor.

„Dacă se apropie o criză este din cauza pregătirii slabe a liderilor. În rest, nu există motive pentru o criză economică. În momentul ăsta, toate regiunile majore, de la Statele Unite, la Europa, China, India, o duc bine.”, avertizează Jeffrey D. Sachs, profesor de economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri