Caută
Close this search box.

România a pierdut fonduri europene în valoare de 1,64 miliarde de euro

Aproximativ o tremie din fondurile europene pierdute de statele UE erau destinate României. Ar fi vorba despre o imensă nereuşită care valoreză 1,64 miliarde de euro.

Comisia Europeană a transmis marți seară Parlamentului European o informare privind Cadrul Financiar Multianual 2007 – 2013.

Potrivit datelor Comisiei, suma totală a fondurilor europene dezangajate automat din precedentul cadru financiar se ridică la 4,4 miliarde de euro. Din această sumă, România contează cu 1,64 de miliarde de euro, adică peste o treime a fonfurilor dezangajate.

Potrivit datelor oficiale transmise cursdeguvernare.ro de către europarlamentarul român Siegfried Mureșan, România a pierdut:

Din Fondurile de Coeziune

540, 5 milioane euro proiecte de Transport
163,7 milioane euro proiecte de Mediu

Din Fondul de Dezvoltare Regională

257,8 milioane euro proiecte Dezvoltare Regională17,5 milioane euro proiecte pentru Competitivitate Economică
123,7 proiecte de Transport
264,8 milioane euro proiecte de Mediu

Din Fondul Social European

276,1 proiecte pentru Resurse Umane

„Cu acești bani, România putea construi peste 160 de kilometri de autostradă sau putea reabilita 150 de kilometri de cale ferată, cunoscut fiind că România este astăzi țara unde trenurile circulă cu aceeași viteză ca în secolul 19; puteam, cu aceeași bani, să construim 10 spitale regionale sau să reabilităm 4.000 de blocuri”, afirmă Siegfried Mureșan, citat de cursdeguvernare.ro.

El mai susţine însă că marea problemă a guvernanților români este aceea că nu trag învățăminte din experiența anterioară: „Vedem astăzi că aceleași greșeli care au dus la pierderea fondurilor europene în precedentul exercițiu bugetar sunt repetate și în gestionarea fondurilor europene aferente Cadrului Financiar Multianual 2014 – 2020”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri