Caută
Close this search box.

S-a făcut lumină în scandalul anilor 90. Monica Lewinsky, dezvăluiri despre aventura cu Bill Clinton

Femeia de afaceri Monica Lewinsky (44 de ani), care a devenit celebră pentru aventura pe care a avut-o cu Bill Clinton, spune că mişcarea #MeToo i-a oferit o perspectivă mai matură asupra faptelor şi a ajuns la concluzia că relaţia pe care a avut-o fostul preşedinte american, pe când era stagiară la Casa Albă, a fost un „abuz de putere“.

În ultimul număr al revistei Vanity Fair, Monica Lewinsky a semnat un eseu în care susţine ca i-a găsit putere în mişcarea #MeToo, care a dezvăluit abuzurile sexuale ale bărbatilor puternici în show-business, politică şi mass-media, povestind că a primit un mesaj de la „una dintre femeile curajoase care conduc mişcarea“ în care i se spunea: „îmi pare rău că aţi fost atat de singură“.

Fosta stagiară de la Casa Albă spune că, deşi mereu a sustinut că relatia cu Bill Clinton a fost una consensuală, miscarea #Me Too i-a oferit o nouă întelegere asupra traumei sale si „o nouă lentila“ prin care a inceput sa vadă lucrurile diferit.

„Cu doar patru ani în urmă, intr-un eseu al acestei reviste, am scris urmatoarele: «Sigur ca seful meu a profitat de mine, dar voi ramane mereu ferma in acest punct: era o relatie consensuala. Orice «abuz» a venit dupa aceea, cand am devenit un tap ispasitor pentru a-i proteja pozitia de putere.» Acum văd cat de problematic a fost ca noi doi am ajuns in punctul in care s-a pus problema consimtamantului. In schimb, drumul care a dus acolo a fost presarat cu abuz inadecvat de autoritate, pozitie sociala si privilegiu“, a scris Monica Lewinsky in articol.

„Acum, la varsta de 44 de ani, incep sa incep sa analizez implicatiile diferentelor de putere care erau atat de mari intre un presedinte si un intern al Casei Albe. Incep sa inteleg ca ideea ca, intr-o astfel de situatie, ideea consimtamantului este discutabila (…) A fost seful meu, a fost cel mai puternic om de pe planeta. Avea cu 27 de ani mai mult decat mine si suficienta experienta de viata pentru a sti mai bine“, a mai scris Lewinsky.

Lewinsky, in varsta de 44 de ani, a amintit ca a fost diagnosticata acum cativa ani cu tulburari de stres post-traumatic, „in principal din cauza ostracizarii publice”. In 2014, Monica Lewinsky a povestit, pentru National Geographic, ca s-a simtit cea mai umilita femeie din lume in momentul in care aventura ei cu presedintele american a fost facuta publica.

„Nici macar nu stiu cum sa descriu mai exact socul, trauma si teama. Am fost cea mai umilita femeie din lume. Sa fii in centrul acestei furtuni mediatice a fost inspaimantator, derutant. Cred ca multe au avut de-a face si cu faptul ca sunt femeie”, a declarat Monica Lewinsky.

Aventura lui Bill Clinton cu Monica Lewinsky a inceput cand fosta stagiara de la Casa Alba avea 22 de ani si a fost facuta publica, trei ani mai tarziu, in 1998. In urma dezvaluirilor, Bill Clinton, presedinte la acea vreme, a fost acuzat de Congresul american ca a avut o relatie intima cu o stagiara si ca a mintit in legatura cu acest fapt. Un an mai tarziu, senatul american a decis achitarea fostului lider de la Casa Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri