Vera Jourova, comisarul european pentru justiţie, îi va adresa o scrisoare managerului general al Facebook, în care solicită lămuriri legate de faptul că datele a 50 de milioane de utilizatori ar fi fost utilizate de către firma Cambridge Analytica pentru a furniza servicii campaniei electorale din 2016 a preşedintelui american Donald Trump.

Săptămânalul german Bild am Sonntag arată, conform DPA, citată de Agerpres, că Vera Jourova, comisarul european pentru justiţie, cere Facebook să precizeze dacă exploatarea pe scară largă a datelor utilizatorilor acestei reţele sociale a afectat cetăţenii europeni.

Conform publicaţiei citate, Jourova îi va adresa luni o scrisoare în acest sens managerului general al Facebook, Sheryl Sandberg.

Potrivit unui avertizor, datele a 50 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook au fost utilizate fără acordul acestora de către firma Cambridge Analytica pentru a furniza servicii campaniei electorale din 2016 a preşedintelui american Donald Trump. Cambridge Analytica este acuzată că a extras ilegal datele după ce a obţinut accesul printr-o aplicaţie cu scopuri ascunse.

Jourova a declarat pentru Bild am Sonntag că este vorba de un abuz complet inacceptabil împotriva utilizatorilor Facebook şi că scandalul ar trebui să îi facă să se gândească la modul în care sunt utilizate datele lor.

195 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here