Caută
Close this search box.

Deşi stau în condiţii mizere, părinţii internaţi cu copii mai mari de trei ani plătesc foarte scump

Părinţii copiilor mai mari de trei ani plătesc în unele spitale taxe foarte mari pentru cazare şi masă, dacă vor să rămână cu ei când sunt internaţi.

Chiar şi în condiţii mizere, sumele ajung la 50 de lei pe zi, bani pe care multe familii nu şi-i permit, mai ales dacă este o perioadă lungă de internare. Sunt şi cazuri în care taxa se încasează anticipat. 50 de lei pe zi plătesc însoţitorii la Spitalul pentru copii din Braşov. Adică după o săptămână de stat şi dormit pe scaun, în saloane cu 4 pătuţuri, nota de plată e 350 de lei.

În Capitală. La spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, pe foaia cu reguli de conduită pe care părinţii o semnează la internare scrie că cei care au copii peste 3 ani plătesc 15 lei pe zi pentru cazare, deşi nu li se garantează un loc şi pentru masă.

Mai multe mame din Iaşi se plâng ca infirmierele uită uneori să le cheme la masă. În schimb, însoţitorii sunt obligaţi să dea banii înainte.

Ce condiţii de cazare primesc părinţii? La Craiova, mamele trebuie să cureţe salonul şi baia de la pediatrie de ploşniţe. Se cer bani pentru hrană, dar şi copiii şi mamele rămân nemâncaţi. Părinţii cer Ministerului Sănătăţii să stabilească limite maxime pentru aceste taxe, dar şi un set de proceduri privind condiţiile de cazare şi masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri