Caută
Close this search box.

Surse: Klaus Iohannis, posibil succesor al lui Tusk la şefia Consiliului European

Iohannis

Klaus Iohannis i-ar putea succede polonezului Donald Tusk la şefia Consiliului European, potrivit Hotnews, care citează surse politice.

Iohannis

Donald Tusk, fostul premier al Poloniei, îşi încheie mandatul în 2019, în acelaşi an în care şi Klaus Iohannis îşi va termina primul mandat la Palatul Cotroceni.

Iohannis vorbeşte fluent  trei limbi de bază în UE

Klaus Iohannis ar avea şi avantajul că vorbeşte fluent  trei limbi de bază în Uniunea Europeană: germana, franceza și engleza. Mandatul președintelui Consiliului European este de doi ani și jumătate cu o prelungire aproape automată pentru al doilea mandat.

Informaţiile prezentate de Hotnews nu au fost confirmate de Administraţia Prezidenţială.

4 răspunsuri

  1. Sa mori de ras nu alta, cu ce se imbarbateaza romanii, cum ca alegerea respectiva s-ar face in functie de numarul de limbi vorbite…Asta ar insemna ca adevaratii poligloti , acreditati, ar ocupa toate posturile inalte de oriunde…S-a dus vremea aia in care chestia ast conta-cat de cat- acum exista roboti care traduc totul in real time , etc., daca chiar va ajunge la acest post , va fi mai degraba datorat ‘principiului rotatiei”, care -in acest caz, la UE- trebuie sa fie o practica normala, asta nu inseamna insa ca Romania chiar nu are o adevarata minte si constiinta civica,pentru aceasta functie ci doar acest molau, pe deasupra si hot dovedit…///2- Armata romana, angajeaza 6.400 de noi…”–-___–-)O alta crunta bataie de joc la adresa Romaniei si a -mai ales- a Romanilor! Armata romana ar trebui desfintata in totalitate, ca sa nu mai vorbim de noi incadrari, adica alte cateva mii de paraziti, adaugati la suptul sangelui poporului…Realmente, armata romana ar trebui desfintata si apararea trecuta pe seama NATO si ONU, doua cantingente cu 1-2 mii mii de la NATO si alte 1-2 mii de la ONU, intretinute de Romania, ar fi mai mult decat suficient, iar cheltuielile militare s-ar reduce chiar cu peste 75 la SUTA!!! Plus ca Romania ar deveni pioner in cea ce se va intampla, o armata unica, globala, care se va ocupa -in principal- de alte probleme si care va interveni decisiv, zdrobitor in tarile care o iau razana( dictaturi, anarhii,…)

  2. Toti infumuratii se cred El Salvador-ul natiei, ei cred ca daca intra ei in politica vor intoarce lumea cu susul in jos, sunt doar autoperieri, alter-egou-ri cam bolnave, si eu cred ca as face ceva(insa numai cu Monarhe Engleza), dar daca mi s-ar oferi -acum-chiar unul din cele cateva posturi supreme(sau bine platite, europarlamentar***) as refuza instantaneu, NIMENI nu mai poate face o diferenta semnificativa in societatea romaneasca, EXCEPTIE intoarcerea la MOnarhie cu aport Englez , DUBLATA absolut de celelalte masuri amintite , primele ar fi incarcerarea a cam 99% din actuala si trecuta clasa politica, si recuperarea -de la acestia- a banilor furati si cu care Romania va avea cel mai spectaculos restart, pentru ca este vorba de cel putin 250 MILIARDE euro, iar asta, minimum si la sigur… Mai mult, lupta se da si la UE dar batalia cea mai importanta se duce chiar in Romania, Romania nu este pregatita -si nici nu merita- sa fie deplin membru UE, de acea am avea nevoie de 2-4 luni sa punem lucrurile la punct, apoi Romania poate deveni o forta, care nu ca -va profita si- va pune conditii, dar care va avea autoritatea si morala si economica, sa stabileasca reguli(*** si as refuza un post si de europarlamentar pentru ca sunt sigur ca chiar si cei actuali-macar 1 sau 2- le crapa obrazul de rusine cand stiu ce tara reprezinta si cum se uita(si discuta intre ei) colegii din cele mai multe tari, practic cei mai multi europarlamentari romani sunt la fel de gunoaie morale ca si clasa politica din tara, pe care-i reprezinta si le satisfac cerintele, ei nu reprezinta poporul roman; vezi cazul docilei ajunsa pm, care si acum incearca sa abureasca UE ca pesedeul ei este cel drept si curat, etc.,)

  3. practic Romania- daca vrea sa faca dovada ca tara este conduse de oameni- ar putea face cel mai spectaculos salt din istoria salarizarii planetare, toate salariile si pensiile din grupa submedie( adica cele aprox. cu70%(mai putin) si mai „mult” decat cele din varf) ar putea creste cu minm 20%, fara sa afecteze economia(dimpotriva ar impulsiona cresterea , prin cerere si consum-chiar preturile ar scadea) daca alaturi de desfintarea armatei( si substituirea de mai sus a acesteia) ar fi scoase de la platile bugetare, popimea, un numar mare de ambasade si consulate, si ar fi redusa administratia centrala si teritoriala, macar cu 25%…Garantat ca asa va fi, dar tara este condusa de bestii cu chip omenesc, cea ce le confera chiar si mai adanca infiltrare in sistemul colosal de dezastruos, care conduce Romania..

  4. Esti dus rau cu mansarda si habar nu ai de notiuni economice de baza ce sa mai zicem de cele macroeconomice.Cred ca locuiesti la spitalul de nebuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri