Caută
Close this search box.

Teroristul de la Universitatea din Iaşi, din nou în atenţia presei. Decizia uimitoare luată de judecători

Oliver Stan, bărbatul care a încercat, în urmă cu aproape cinci ani, să detoneze o bombă într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică din Iaşi, rămâne, în continuare, conform deciziei magistraților, sub tratament medical la Spitalul “Pădureni – Grajduri”. Psihiatrii au decis că bărbatul nu s-a vindecat și că reprezintă, în continuare, un pericol pentru societate.

Oliver Stan a fost, în 2013, la un pas să provoace o tragedie, după ce a ameninţat că detonează o bombă în incinta unităţii de învăţământ, însă a fost oprit la timp. Bărbatul a fost internat în Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă „Pădureni-Grajduri”, judeţul Iasi, acolo unde se află şi în prezent. De altfel, bărbatul a tot încercat, încă din 2013, să-i convină pe magistraţi să-l elibereze, dar aceştia nu au fost de acord.

La un interval de aproape 5 ani medicii verifică dacă starea unui pacient îi permite privilegiul de a fi eliberat. La fel s-a întâmplat, recent, și în cazul lui Oliver Stan. Specialiștii au ajuns, însă, la concluzia că teroristul nu s-a vindecat și că reprezintă un pericol pentru cei din jur. Doctorii au transmis magistraților un raport detaliat. Pe baza acestuia, instanța a decis că bărbatul trebuie să rămână, în continuare, în spital.

În temeiul dispoziţiilor art.571 alin.2 Cod procedură penală admite sesizarea formulată de judecătorul delegat la Compartimentul executări penale privind verificarea măsurii de siguranţă a internării medicale şi menţine măsura de siguranţă a internării medicale, prevăzută în prezent de dispoziţiile art.110 Cod penal, dispusă faţă de bolnavul STAN OLIVER FLORIN, în prezent internat în Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă ‘Pădureni-Grajduri’, judeţul Iaşi, prin sentinţa penală nr.183/10.10.2013 a Curţii de Apel Iaşi, se arată în decizia magistraților.

Oliver Stan rămâne, astfel, internat la Spitalul “Pădureni – Grajduri”. Și, dacă ținem cont de gravitatea faptei pe care a încercat să o comită, are toate șansele să fie închis până la finalul vieții.

Oliver Stan a mai fost internat de nouă ori în Spitalul de Psihiatrie

Oliver Stan a intrat, în urmă cu cinci ani, într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi, acolo unde unde se aflau patru cadre didactice şi 41 de studenţi care susţineau examenul de licenţă. Bărbatul, care avea în spate un rucsac, a început să strige că va detona o bombă, cerând să vină Poliţia.

El avea un proiectil de război, de dimensiunea unui pet de 1,5 litri, în jurul căruia a improvizat un trepied cu un cui care să percuteze capsa proiectilului. De asemenea, Oliver Stan ar fi avut într-o geantă un bidon de cinci litri cu benzină. Bomba nu a explodat deoarece capsa nu a funcţionat. S-a produs însă o mică explozie la dispozitivul de declanşare. Înainte de acest atac, bărbatul mai fusese internat de nouă ori în Spitalul de Psihiatrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri