Caută
Close this search box.

Theresa May acuză Rusia după atacul împotriva spionului rus Serghei Skripal

Premierul britanic Theresa May acuză Rusia de atacul împotriva spionului rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia.

În opinia premierului britanic, această tentativă de asasinat, prin folosirea unei substanţe neurotoxice de uz militar într-un orăşel britanic, nu este doar un delict care a vizat familia Skripal, ci şi o acţiune lipsită de inteligenţă contra Marii Britanii, care apus punând în pericol vieţile civililor nevinovaţi.

Atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus a fost comis cu o substanţă de uz militar, „cel mai probabil” de către Rusia, afirmă Theresa May, care a dispus convocarea ambasadorului rus şi a ameninţat cu o ripostă puternică.

Atacul care l-a vizat pe fostul agent rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia a fost comis cu o substanţă neurotoxică de uz militar, a declarat Theresa May luni seară în Camera Comunelor.

Cel mai probabil” Rusia este responsabilă de ceea ce s-a întâmplat, a adăugat Theresa May.

„Trebuie să fim pregătiţi să aplicăm măsuri mult mai extinse. Miercuri, vom face o analiză detaliată a răspunsului oferit de statul rus. Dacă nu va fi oferit niciun răspuns credibil, vom concluziona că această acţiune este echivalentul folosirii forţei de către statul rus contra Marii Britanii, astfel că voi reveni în Camera Comunelor pentru a stabili gama largă a măsurilor de ripostă”, a atras atenţia Theresa May, potrivit Sky News, citat de Gândul.

„Această tentativă de asasinat prin folosirea unei substanţe neurotoxice de uz militar într-un orăşel britanic nu este doar un delict care a vizat familia Skripal, ci şi o acţiune discriminatorie şi lipsită de inteligenţă contra Marii Britanii, punând în pericol vieţile civililor nevinovaţi. Nu vom tolera tentative îndrăzneţe de acest gen de a ucide civili nevinovaţi pe teritoriul britanic„, a spus Theresa May.

 VEZI DISCURSUL PREMIERULUI BRITANIC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri