Caută
Close this search box.

Tillerson, aplaudat în discursul său de adio, nu a pomenit nimic de Donald Trump

Secretarul de stat american în exerciţiu, Rex Tillerson, demis săptămâna trecută de Donald Trump, nu a pronunţat niciun cuvânt despre preşedintele Statelor Unite în discursul său, aplaudat îndelung de angajaţii Departamentului de Stat veniţi să îl salute în holul de la intrare.

„Aş dori să vă cer fiecăruia dintre voi să aveţi în fiecare zi un gest de bunăvoinţă pentru altcineva. Suntem într-un oraş care poate fi foarte rău intenţionat”, a spus el, întrerupt de râsete şi aplauze. „Nu sunteţi însă obligaţi să participaţi la această stare de spirit”, a adăugat Tillerson, citat de Agerpres.

Rex Tillerson, în vârstă de 65 de ani, rămâne tehnic secretar de stat până la sfârşitul lunii martie, dar i-a delegat întreaga responsabilitate publică şi politică adjunctului său John Sullivan, aşteptând confirmarea de către Congres a succesorului său desemnat de Donald Trump, directorul CIA Mike Pompeo, care va avea loc abia în aprilie. Preşedintele american a invocat „dezacorduri” în mai multe dosare, în special acordul privind programul nuclear iranian pe care ameninţă să îl părăsească, pentru a justifica îndepărtarea secretarului său de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri