Caută
Close this search box.

Timmermans, după întâlnirea cu Iohannis: Atacurile la adresa justiției creează o imagine negativă României

Iohannis

Frans Timmermans a discutat astăzi cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, despre Legile Justiţiei, afirmând că „atacurile la adresa justiției creează o imagine negativă României”.

Iohannis
FOTO: presidency.ro

„Preşedintele României a subliniat că rămâne puternic angajat în respectarea statului de drept, în garantarea independenţei sistemului judiciar și în sprijinirea luptei împotriva corupţiei. În ceea ce privește legile justiției, Președintele Klaus Iohannis a menționat că își dorește îmbunătățirea acestora, întrucât cetăţenii români au nevoie de legi bune, care să consolideze independența justiției și să garanteze funcționarea statului de drept”, precizează Administrația Prezidențială.

Iohannis: Eficiența activității DNA, de necontestat

În cadrul întrevederii, președintele României a precizat că eficiența activității Direcției Naţionale Anticorupţie în domeniul luptei împotriva corupției este de necontestat”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a exprimat apreciere pentru faptul că societatea românească arată o susţinere tot mai mare pentru valorile statului de drept, ceea ce demonstrează că cetățenii își doresc o Românie modernă, europeană, o justiție dreaptă și o societate echilibrată.

De asemenea, a menţionat că nu există nici un dubiu că justiţia din țara noastră este independentă, însă atacurile publice din ultima vreme la adresa justiției creează o imagine negativă României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri