Caută
Close this search box.

Un bărbat, care strigă «Allahu Ahbar» , a luat ostatici în sudul Franţei. Cel puţin doi morţi

Un bărbat, care strigă „Allahu Ahbar” şi care se declară declară soldat al organizaţiei teroriste Stat Islamic, a luat mai mulţi ostatici în sudul Franței.

Este vorba despre un supermarket din localitatea Trebes.

UPDATE: Suspectul a fost ucis, după ce a refuzat să se predea. La negocieri ar fi asistat și mama și sora atacatorului, care au fost aduse de autorități la fața locului. În acest moment urmează recuperarea victimelor. Potrivit unor informații, neconfirmate oficial, ar fi vorba de trei morți. Doi dintre ostatici ar fi murit.

De asemenea, un polițist a fost împușcat în Carcassonne, la 15 minute distanță cu mașina, de magazin.

Autoritățile tratează incidentul ca unul de natură teroristă. Potrivit presei locale, care citează surse din poliție, doi ostatici ar fi fost împușcați, fiind inconștienți. Momentan nu se știe dacă persoanele sunt decedate. Oficialii vorbesc de asemenea și de alți 10 răniți.

UPDATE: Un reprezentant al jandarmeriei este în contact cu atacatorul, dar ”negocierea este imposibilă”. Potrivit BFMTV, autorul luării de ostatici a cerut eliberarea lui Salah Abdeslam, atacatorul de la Bataclan din noiembrie 2015.

UPDATE: Presa locală vorbește despre doi morți, dar autoritățile subliniază că încă nu pot confirma oficial. Tot pe surse, presa locală spune că un jandarm a luat legătura cu autorul luării de ostatici. Mașina lui – cea din care s-a tras asupra polițistului local rănit – a fost găsită în parcarea supermarketului și deci se poate spune că e vorba de una și aceeași persoană.

Ministrul de Interne al Franței ar urma să se deplaseze la fața locului.

20 de persoane care au reușit să iasă din supermarket când au constatat că are loc un atac terorist au povestit că bărbatul, un marocan în vârstă de aproximativ 30 de ani, a tras mai multe focuri de armă.

Conform presei din Franța,  citată de Digi24, bărbatul mai întâi a atacat o patrulă de politiști și a reușit să împuște un agent, care a fost transportat la spital, după care a intrat într-un supermarket „Super U” și ar fi luat ostatici clienții și angajații magazinului.

Focurile de armă ar fi fost trase dintr-o mașină, care ulterior a ajuns la supermarket.

AFP relatează că una sau două persoane ar fi fost împușcate în timpul luării de ostatici. Măcelarul supermarketului ar fi fost ucis, potrivit publicației La Depeche.

Atacatorul spune că se răzbună

Autorul atacului terorist este înarmat, are asupra sa mai multe grenade și spune că vrea să răzbune Siria. La momentul în care a intrat în magazin, bărbatul a strigat „Allahu Ahbar”.

La fața locului, a fost stabilit un perimetru de securitate. Autoritățile încearcă să-l convingă pe bărbat să-i lase pe ostatici să plece.

Luarea ostaticilor durează de aproximativ 50 de minute.

Premierul francez Edouard Philippe a declarat că incidentul este o „situație serioasă”.

Potrivit postului BFMTV, un bărbat înarmat a intrat în jurul orei locale 11:00 (10:00 GMT) în supermarket, unde au fost auzite mai multe împuşcături.

Parchetul din Carcassonne a declarat că bărbatul a deschis focul, în timp ce jandarmeria a anunţat că două persoane au fost rănite de gloanţe.

Un martor a afirmat că atacatorul a strigat „Allah Akbar” când a intrat în supermarket.

Potrivit Reuters, care citează presa franceză, bărbatul susţine că ar fi jurat credinţă grupării teroriste Stat Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri