Caută
Close this search box.

Un fost director la Cambridge Analytica crede că Dan Mureşan a fost otrăvit în camera de hotel

Conform Bussines Insider, Christopher Wylie, unul dintre directorii companiei Cambridge Analytica, sugerează că predecesorul său, Dan Mureşan, fiul lui Ioan Avram Mureşan, fost ministru al Agriculturii, a fost fost otrăvit în camera sa de hotel din Kenya.

Dan Mureșan ar fi murit după ce a fost otrăvit în camera unui hotel din Kenya, iar poliția a fost mituită pentru a nu face investigații, susţine Christopher Wylie, conform Bussines Insider, preluat de HotNews.

În opinia lui Christopher Wylie după contract la care lucra Dan Mureşan „nu a mers cum trebuia„. El este cel și cel care a făcut primele dezvăluiri privind folosirea ilegală a datelor Facebook în campanii electoraled de către Cambridge Analytica

Dan Mureşan, fiul lui Ioan Avram Mureşan, fostul ministru al Agriculturii, a fost găsit mort într-o cameră a unui hotel din Nairobi (Kenya), în anul 2012. Acesta lucra pentru firma Cambridge Analytica la campania electorală a preşedintelui kenyan Uhuru Kenyatta.

„Oamenii suspectau că a fost otrăvit în camera lui de hotel. De asemenea, am auzit că poliţia a fost mituită să nu intre în camera de hotel pentru 24 de ore”, a declarat Wylie, fost director de cercetare la Cambridge Analytica, în cursul audierii sale în cadrul unei comisii a Parlamentului britanic, potrivit The Sun, citat de Mediafax.

„Asta este ceea ce mi s-a spus. Nu am fost acolo, aşa că nu pot vorbi despre veridicitatea acestor informaţii”, a adăugat fostul angajat al Cambridge Analytica.

sursa foto: romania tv  

(Dan Mureşan, drapta, altături de tatăl sau, Ioan Avram Mureşan)

Acesta a mai afirmat că nu a fost informat despre soarta predecesorului său în momentul când a fost angajat la Cambridge Analytica, subliniind că tot ceea ce ştie despre moartea predecesorului său se bazează pe simple speculaţii.

„Thisisyourdigitallife”

Christopher Wylie a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica a folosit o aplicaţie creată de un cercetător ruso-american născut în Republica Moldova, numită „thisisyourdigitallife”, pentru a colecta date personale a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook şi pe care le-ar fi folosit ulterior pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA, în anul 2016, şi referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri