Caută
Close this search box.

Vicepremierul Paul Stănescu: Referendumul pentru familie va fi organizat în luna mai

Vicepremierul Paul Stănescu a anunțat că referendumul pentru familie va fi organizat în luna mai a acestui an.

”După toate calculele, așa va fi (n.r. – în luna mai)” a spus Paul Stănescu, citat de Antena3.

Organizarea referendumului pentru familie este și una dintre temele care vor fi abordate luni în cadrul Biroului Permanent Naţional la PSD, care are loc la Palatul Parlamentului.

Întrebat, înaintea şedinţei, dacă se va discuta despre referendumul pentru familie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus: „Da”.

Referendumul pentru modificarea Constituţiei va avea loc pentru adoptarea unei inițiativei cetăţeneşti, semnată de 3 milioane de români, care prevede menţionarea în Constituţie a faptului că familia este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi cum este acum.

Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei.

În actuala formă, Constituția arată că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Astfel, iniţiativa prevede că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri