Caută
Close this search box.

Ministrul Sănătății și cel al Fondurilor Europene apar lângă Anne Jugănaru, investigată pentru fapte de corupție EXCLUSIV

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, și Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, au participat săptămâna trecută la un eveniment organizat de Anne Jugănaru, fost secretar de stat la Mediu în Guvernul Ponta, cercetată de DNA pentru fraudarea fondurilor europene.

Sorina Pintea, ministrul Sanatații, foto: mereusanatosi.ro

Anne Jugănaru a lansat cu acest prilej o platforma online destinata informațiilor medicale, cu o interfață de blog simplu, cea mai ieftină platformă de pe piață. Totuși, platforma a fost girată de numeroase personalități din zona publică, asa cum se vede din fotografiile lansate pe platforma doamnei Jugănaru, www.mereusanatosi.ro: Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, Răzvan Vulcănescu, președinte CNAS, dr.Diana Păun, consilier Administrația Prezidențială.

Probabil că prezența lor este justificată de cealaltă temă a conferinței: Prezentarea T.A.V.I., a realizărilor Institutului „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, atâta vreme cât invitația și comunicatul de presă au fost semnate, pe lângă Anne Jugănaru, de doi doctori cunoscuți din boardul unității medicale, prof.dr. Șerban Bubebenk și prof.dr.Vlad Iliescu.

Anne Jugănaru și dr. Șerban Bubenek Foto: mereusanatosi.ro

Cine este Anne Jugănaru?

În 2013, Anne-Rose-Marie Juganaru a fost numita in functia de secretar de stat la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, printr-o decizie a premierului Victor Ponta. Până la această numire, Jugănaru a deținut funcția de asistenta a europarlamentarului Adrian Severin. Din această poziție este urmarita penal intr-un dosar privind presupusa fraudare a bugetului Uniunii Europene, in care este implicat și Severin.

Potrivit celor expuse la acea vreme de autoritati, ordonanta de incepere a urmaririi penale arata ca “in perioada martie 2007 – noiembrie 2010, Adrian Severin a incheiat, fie in nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care facea parte, din Parlamentul European, un numar de 20 de contracte de consultanta cu firmele mentionate, create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constand in realizarea unor studii”. Severin ar fi plătit cu aceşti bani mai mulţi asistenţi şi membri în conducerea Institutului Social Democrat „Ovidiu Şincai”, pentru servicii fictive.

În același dosar, doi asistenţi ai fostului europarlamentar Adrian Severin au fost puşi sub acuzare pentru spălare de bani. Este vorba despre Florin Abraham, în acel moment director ştiinţific al Institutului Social Democrat „Ovidiu Şincai” şi despre Anne Jugănaru, devenita apoi fara probleme secretar de stat la Ministerul Mediului. Potrivit procurorilor, Anne Jugănaru și Florin Abraham au ascuns provenienţa ilicită a acestor bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri