Caută
Close this search box.

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, exclusă din nou din magistratură de CSM

camelia bogdan

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a exclus-o din nou pe Camelia Bogdan (judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare) din magistratură, potrivit unei decizii publicate pe site-ul CSM.

Comunicatul CSM privind sancţionarea disciplinară a doamnei judecător Camelia Bogdan

În şedinţa de azi, 2 aprilie 2018, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, arată CSM.

În temeiul prevederilor art.100 lit. e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, s-a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară „excluderea din magistratură”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. o) din acelaşi act normativ – „nerespectarea în mod grav sau repetat a dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie/ Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, a declarat, conform HotNews, că decizia de luni a CSM de excludere din magistratură este ilegală și nu se bazează pe nicio probă. Aceasta spune că va face recurs și nu are emoții că va câștiga deoarece a respectat practica CEDO. Camelia Bogdan a mai fost exclusă din magistratură de către CSM, dar a câștigat procesul în instanță. Aceasta spune că ceea ce i se întâmplă este „o execuție” și a făcut plângere penală, urmând să alerteze și comunitatea internațională.

Camelia Bogdan a mai fost exclusă din magistratură de către CSM, dar a câștigat procesul în instanță.

În februarie 2016, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), după ce televiziunile controlate de Dan Voiculescu, condamnat în cauză, au susţinut că judecătoarea este incompatibilă pentru că a participat și predat la un seminar organizat de o asociație care era finanțată de Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosarul ICA.

În 16 aprilie 2016, inspectorii care au analizat cazul Cameliei Bogdan au decis să respingă sesizarea și au arătat că nu există nicio abatere disciplinară din partea judecătoarei.

Articolul 99 din legea magistraților

Decizia a fost însă infirmată de Lucian Netejoru, inspectorul şef al Inspecției Judiciare, care a decis să transmită sesizarea la Secția pentru judecători a CSM. În argumentaţia să, Netejoru arăta că judecătoarea Camelia Bogdan ar fi încălcat articolul 99 din legea magistraților, articol potrivit căruia constituie abatere disciplinară încălcarea prevederilor legale referitoare la declarațiile de avere, declarațiile de interese, incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii.

În februarie 2017, Secția pentru judecători a CSM a decis excluderea din magistratura a judecătoarei Camelia Bogdan pentru încălcarea articolul 99 litera b).

Decizia a fost atacată cu recurs de Camelia Bogdan, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În 13 decembrie, Înalta Curte a decis reprimirea Cameliei Bogdan în magistratură, printr-o decizie definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri