Caută
Close this search box.

Donald Trump doreşte să trimită armata la graniţa cu Mexicul

donald trump

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat marţi că doreşte să desfăşoare armata americană la graniţa cu Mexicul. În opinia sa, ar constitui „un mare pas”, transmite AFP, via Agerpres.

Noul consilier pentru Securitate Naţională al lui Trump a colaborat cu Cambridge Analytica

Donald Trump: „Ne vom apăra graniţa cu armata noastră”

„Ne vom apăra graniţa cu armata noastră”, a declarat Donald Trump în cursul unei întâlniri cu liderii Ţărilor Baltice. Astfel, cultivându-şi imaginea de fermitate în privinţa imigraţiei cu un nou atac la adresa predecesorului său, Barack Obama.

Despre acesta, a afirmat că „a făcut schimbări ce au dus pur şi simplu la absenţa frontierei”. Liderul de la Casa Albă a reproşat vehement Mexicului în ultimele zile că lasă peste 1.000 de migranţi din America Centrală să înainteze spre Statele Unite, unde mulţi dintre ei speră să ceară azil.

El a subliniat că această „caravană” legitimează construcţia zidului pe care îl doreşte la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite.

„Dacă ea ajunge la graniţa noastră, legile noastre sunt atât de slabe şi patetice (…) şi este ca şi cum nu am avea graniţă”, a avertizat marţi preşedintele american.

„Avem nevoie de un zid care să măsoare 1.100-1.300 de kilometri” de-a lungul frontierei, a adăugat el. Chestionat de AFP, Pentagonul a afirmat că nu este la curent cu o desfăşurare militară la graniţă, dar astfel de operaţiuni au avut loc în trecut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri