Caută
Close this search box.

Ponta, despre banii irosiți de Dragnea: De unde îi dăm înapoi? Vindem Belina, TelDrum, casele din Brazilia?

Sumele de bani împrumutate de România şi aruncate de guvernele Dragnea ar ajunge la suma împrumutată de Băsescu de la FMI în 2010, susţine Victor Ponta, fost premier.

V-ati intrebat vreodata de unde dam acesti bani inapoi? Vindem Lacul Belina, firma Teldrum, casele din Brazilia sau din Teleorman sau din Sinaia, fondurile de vanatoare???? Nu cred – din pacate!, scrie Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Iar banii o sa ii dam inapoi din buzunar pentru ca nu sunt investiti in ceva productiv ci doar in cumpararea unor sefi de partid si unor jurnalisti care sa tina Sistemul de Putere al “Grupului de la Teleorman”!

Noi suntem tinuti prizonieri la televizor cu tot felul de povesti despre TRECUT ( azi s-a trezit din somn si Procurorul General “Nea Gusti” Lazar sa cerceteze evenimentele de la Revolutie) . Ce a fost acum 30, 20, 10 ani.

Intre timp nu avem voie si nici cum sa vorbim despre PREZENT – cum este guvernata tara , cum doar suntem mintiti cu tupeu nemarginit despre investitii care se fac doar in hartii, despre fonduri europene care se absorb doar in emisiunile tv platite de cate un ministru, despre salarii si pensii care cresc in discursuri sforaitoare si scad odata cu inflatia si cresterea tuturor preturilor.

Si mai ales nu avem voie sa vorbim de VIITOR – unde trebuie sa platim toti banii imprumutati acum ca sa acopere prostia si demagogia celor care ne guverneaza .

Cineva priceput mi-a facut recent un calcul matematic din care rezulta ca banii imprumutati de Romania si aruncati pe prostii inutile de catre Guvernele Dragnea 1,2 si 3 in 2017-2018 ajung deja la suma imprumutata de Basescu de la FMI in 2010 !!!!! Suntem chiar blestemati sa repetam toate tragediile trecutului sau chiar ne meritam soarta???, se întreabă Ponta .

Împrumuturi de la bănci comerciale

Reacţia lui Ponta vine după ce a apărut o informaţie conform căreia Ministerul Finanţelor a planificat în aprilie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale de aproximativ 3,82 miliarde de lei, din care 3,4 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 420 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Conform prospectelor de emisiune, MFP are în program o licitaţie, în data de 16 aprilie, pentru certificate de trezorerie cu discount în sumă de 600 de milioane de lei, pe un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri