Caută
Close this search box.

Teodorovici vrea să stimuleze trecerea de la Pilonul II la Pilonul I

teodorovici

Guvernul reaprinde un vechi subiect controversat – desfiinţarea Pilonului II de pensii. Însă nu o spune direct. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că vrea să îi stimuleze pe oameni să își treacă pensiile la Pilonul I. Adică la cel al statului, astfel încât Pilonul II să devină opţional.

„Vizavi de Pilonul II – este o normalitate, dar ca oamenii să vină către Pilonul I trebuie să ne asigurăm ca stat – privind transparența contribuției fiecărui contribuabil la Pilonul I- omul să știe cât acumulează, că banii există, sunt folosiți eficient. Trebuie să găsim și un mecanism de a stimula trecerea de la Pilonul II la I. Eu vă spun ca principiii, oamenii să opteze între Pilonul I și II”, a spus Eugen Teodorovici, conform Digi24.

Dăncilă a fost antemergătorul lui Teodorovici pe subiect

Pilonul II de pensii va exista în continuare, a spus anterior Viorica Dăncilă, la Parlament. Începând de anul viitor, Guvernul va propune un pachet, prin care să se asigure că nici o pensie nu va scădea. Declaraţia a fost făcută marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Orlando Teodorovici, Ionuţ Mişa, contradicţia şi furtuna perfectă

„Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii? Acesta va exista în continuare, iar începând de anul viitor vom propune un pachet prin care să ne asigurăm că nicio pensie nu va scădea pentru cei care optează şi pentru o contribuţie privată la pensie”, a declarat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a fost prezentă marţi în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri