Caută
Close this search box.

Să păstrăm lucrurile aşa cum sunt!

Organizatorii ne anunţă că pe 13 aprilie va avea loc în cinematografe premiera filmului ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ, un film eveniment produs și oferit de Auchan Retail România și distribuit în cinematografe de Transilvania Film. Pelicula dezvăluie frumusețea sălbatică a României, frumusețea ei nealterată, neprelucrată, magică, dar fragilă, în același timp. Cel care nareaza acest spectacol veritabil al naturii este Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai apreciați actori pe care îi are România.

Filmul relevă o călătorie care începe de pe crestele împădurite ale Carpaților (unde urșii, lupii și râșii sălășluiesc liberi) și ajunge în apele agitate de vânt ale Deltei Dunării (locul din care pelicanii își iau zborul, și unde șerpii de apă înoată în adâncuri). În aceste tărâmuri, destinele viețuitoarelor sunt dictate de anotimpuri. Vom descoperi împreună cum arată un an din viața acestor făpturi legendare. Ele reușesc să îndure iernile aspre până în primele luni de primăvară; navighează printre pericole pentru a ajunge la recompensele pe care le aduce vara, pentru a intra din nou în cursa pentru supraviețuire, toamna.

Filmările au durat 12 luni, pentru a reda toate cele 4 anotimpuri prezente în țara noastră. Au fost străbătuți în total peste 80.000 km. Echipa de filmare a ajuns în multe locuri printre care menţionăm: Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Natural Vânători-Neamț, Peștera Urșilor, Munții Apuseni, Viscri, Râul Mures, Dunărea, Porțile de Fier, Parcul Național Cheile Beusnița.

Maia Morgenstern, unul dintre ambasadorii filmului, a declarat: “Am descoperit foarte multe lucruri pe care nu le știam și-mi dau seama câte ar mai fi de învățat, de cunoscut, de știut. Felul în care a fost făcut acest film, felul în care vocea domnului Victor Rebengiuc a povestit, a țesut și cu umor și cu poezie și cu farmec și cu naturalețe, stârnește interesul și vreau să sper că și interesul foarte multor oameni tineri, ca ei să cunoască aceste lucruri.”

România neîmblânzită este cel mai frumos și mai emoționant film realizat până acum despre natura și viața sălbatică de la noi. Silueta de monstru preistoric a morunului în Dunăre, ursul și haita de lupi care își dispută o carcasă de cerb sau Făgărașul între Vânătarea lui Buteanu și Moldoveanu, surprins parcă în momentul celui mai magic apus din lume, sunt doar câteva dintre imaginile ce vor deveni iconice și vor redefini imaginarul nostru colectiv legat de cum ne reprezentăm sălbăticia.”, a declarat alpinistul Alex Găvan, ambasador al filmului.

Regizorul filmului, Tom Barton a declarat: “Sper ca cei care vor vedea România neîmblânzită să fie plăcut impresionați să descopere o partea a țării lor despre care poate nici nu știau că există și ca acest film să îi motiveze să petreacă mai mult timp în natură, să se bucure mai mult de ea.”

Filmul este produs de Auchan Retail România (companie de Retail care desfăşoară o serie de acțiuni importante pentru promovarea activităților de responsabilitate socială şi integrare a tinerilor, dar şi programe pentru protejarea mediului înconjurător care au drept scop gestionarea deşeurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vânzare a unor produse care protejează mediul și de ONG-ul de mediu The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence (este o companie de producție independentă specializată în filme de non-ficțiune dedicate pieței internaționale, apărută în 1994). În România, filmul va fi distribuit de Transilvania Film (este o companie de distribuţie de film independent care a apărut ca răspuns la maturizarea publicului de film din România, public ce în ultimii ani a devenit tot mai interesat de cinematografia de artă).

Începând cu 13 aprilie 2018, va putea fi văzut în peste 70 de cinematografe din 37 de orașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri