Caută
Close this search box.

Pentru că Florian Coldea l-ar fi numit Iuda, Sebastian Ghiță se compară cu spionul rus Skripal

Fugarul Sebastian Ghiţă crede că Florina Coldea, fostul adjunct al SRI, l-ar fi amenințat, după ce a ieșit de la comisia SRI. Ba mai mult, Ghiță compară cazul său cu cel al spionului dubul Serghei Skripal, atacat în Anglia.

Se pare că suntem între ilar şi frenezie.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, care a fugit în Serbia pentru a scăpa de justiția din România, a declarat, la Antena3, că se simte vizat de declaraţiile fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea. ”E evident o ameninţare la adresa mea, de aceea mă şi tem”, a declarat Sebastian Ghiţă care a afirmat că va lua legătura cu avocaţii săi pentru a găsi metode de a se proteja.

Sebastian Ghiță s-ar simți vizat de ceea ce el numeșete amenințarea lui Florian Coldea și spune că se teme pentru viața sa.

”Din păcate nu e prima amenințare. Într-un interviu mi-a menționat numele direct și a spus că Sebastian Ghiță a greșit și continuă să greșească. Am perceput-o ca pe o avertizare. Da, mă simt vizat, mă simt amenințat, o să vorbesc cu avocații. Nici nu știu cum să mă păzesc. Ați văzut la Londra, cum l-au otrăvit serviciile rusești (se referă la cazul spionului rus Serghei Skripal – n.n.). De aceea am și fugit din România, vedeți că am avut și dreptate. Se vrea să se pună pumnul în gură, să sfârșească tragic, ce-o fi gândind acolo. Mai sunt și alți oameni care îmi vor răul, n-o fi doar Coldea, nu știu. Mulți îmi reproșează că nu am spus lucrurile din timp. La un post de televiziune am spus că un grup încearcă preluarea puterii în stat în mod ilegitim. Am depus o plângere la Parchet. Ați văzut că Inspecția Judiciară au validat înregistrările lui Vlad Cosma. Astăzi văd că public sunt amenințat cu moartea. Am văzut cum l-a amenințat pe Ponta” a spus Sebastian Ghiță la Antena3.

Florian Coldea a vorbit, ieri după audiera sa la comisia permanentă pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, despre cei care trădează interesele statului, comparându-i cu Iuda, care a sfârşit tragic, „ca orice trădător”.

”Aş vrea să reamintesc de un celebru personaj biblic, care în urmă cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările? Lucrul nu s-a putut repara şi răul făcut n-a putut fi rezolvat. Evident, ca orice trădător, destinul i-a sfârşit tragic. Din această perspectivă constat cu îngrijorare că unii în mod vizibil practică astăzi acelaşi lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal şi fără pic de ruşine. Ba, mai mult, par să-şi facă un titlu de glorie din asta, afectând instituţii fundamentale şi capacităţi democratice de apărare şi protecţie ale statului român”, a susţinut Florian Coldea.

Informaţie cu caracter clasificat

Întrebat dacă Sebastian Ghiţă a fost ofiţer SRI, Florian Coldea declara, în septembrie 2017, într-un interviu oferit ziare.com, că răspunsul la această întrebare reprezintă o informaţie cu caracter clasificat şi l-a definit pe Ghiţă drept „un om de afaceri care a făcut lucruri mepermise şi continuă să facă greşeli”, conchizând că „fiecare este responsabil pentru propriile fapte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri