Caută
Close this search box.

Gabriela Firea, imn de slavă pentru Viorica Dăncilă fiindcă un spital va fi construit în două decenii

firea dancila

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, îi aduce osanale premierului Viorica Dăncilă pentru că, diferit de ceilalţi premieri ai PSD, ar fi ajutat-o să demareze construcţia unui spital care va dura – atenţie!- 20 de ani.

Firea spune că nu toate guvernele PSD-ALDE au susţinut proiectele Primăriei Bucureşti, iar în ceea ce priveşte Spitalul Metropolitan a afirmat că a rezolvat cu premierul Viorica Dăncilă ”în două săptămâni” ce nu a reuşit cu cele două guverne anterioare.

Gabriela Firea a fost întrebată, la Antena3, ce pildă i-ar transmite preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

”Cred în echipa noastră şi în oameni. Domnul Dragnea este un om credincios. (…) Eu sunt pentru principiul: să întorci şi celălalt obraz, nu dinte pentru dinte, apropo de Vechiul şi Noul Testament. Într-adevăr, în ziua de astăzi, în care duritatea este o virtute pentru mulţi, se consideră o slăbiciune să recomanzi permanent şi tu să procedezi de această manieră în care tu să încasezi permanent şi să întorci şi celălalt obraz pentru că, la un moment dat, e posibil ca echipa să fie demobiloizată şi să te condidere un lider slab, cu puţină forţă şi că te ascunzi după aceste cuvinte din Biblie”, a spus Firea, la Antena3, conform News.ro.

Aceasta a apreciat că Liviu Dragnea i-a arătat încredere de-a lungul timpului.

Ar fi fost sabotată de PSD

”M-a propus să fiu candidat pentru Primăria Generală şi mi-a susţinut proiectele. Nu toate guvernele PSD-ALDE mi-au susţinut proiectele şi nu sunt ale mele”, a mai spus Gabriela Firea.

Vorbind despre Spitalul Metropolitan, primarul general a afirmat că a rezolvat, după opt luni de zile, ”ceea ce putea să se rezolve foarte simplu”.

”A fost foarte greu, deşi lucrurile erau simple. Foarte multe minciuni. Ni se spunea: «Proiectul de hotărâre este gata, urmează să intre în şedinţă». El nici nu era conceput. (…) Nu te aştepţi la oameni serioşi, colegi de partid să judece cu dublă măsură lucrurile. (…) Mă bucur că în acest moment cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă am rezovat în două săptămâni ce nu am rezolvat cu două guverne anterioare. Îmi pare rău să spun acest lucru. Domnul Mihai Tudose a recunoscut că a fost minţit de unii miniştrii şi unii secretari de stat”, a mai spus Gabriela Firea.

Termenul de realizare este de maximum 20 de ani

În martie, Executivul a aprobat OUG privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Publice de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti pentru realizarea Spitalului Metropolitan din Capitală, a anunţat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

“Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafaţă de peste 47.000 de metri pătraţi, este situat în şoseaua Pipera din sectorul 2 şi trece din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti, iar termenul de realizare a investiţiei este de maximum 20 de ani”, a mai spus Nelu Barbu,

Anterior, premierul Viorica Dăncilă a anunţase că Executivul va adopta un act normativ pentru acordarea terenului pe care se va construi Spitalul Metropolitan din Bucureşti.

Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL în Consiliul General al Municipiului București, susține că spitalul metropolitan promis în campania electorală de PSD și invocat deseori de primarul Gabriela Firea și-a înjumătățit deja numărul de paturi.

„Amuzant, ridicol, penibil”

La început a fost amuzant, apoi ridicol, azi e deja penibil. Referitor la spitalul Metropolitan/Republican/Galactic, scrie Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Gabrila Firea a făcut următoarele anunțuri succesive cu privire la capacitatea spitalului:

în decembrie 2016 era trâmbițat cu peste 2500 de paturi (vezi foto);
în 9 mai 2017, spitalul mai avea 2000 de paturi (Adevărul, declaratie Firea)
în 2 februarie 2018 rămăsese cu doar 1500 de paturi (vezi google – 2 februarie, spital metropolitan);
azi, 4 aprilie 2018, pe pagina personală de facebook îl anunță la 1200 de paturi.

Absolut jenant! În ritmul acesta sfârșește în a-i face lui Florentin Pandele un spital orășenesc, căci și așa l-a pus pe hotarul cu Voluntariul.

Adevărul este că în tot acest timp nu a știut niciodată ce vrea să facă. În afara de vorbe, în Consiliul General nu a ajuns nimic concret, nimic scris. O administrație mai haotică decât acesta și care nu are habar despre ce vrea să facă e greu de găsit.

Minciuna are picioare scurte, conchide consilierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri