Caută
Close this search box.

Scandal cu înjurături antimaghiare la meciul Juventus Bucureşti – Sepsi OSK

scandal

Uriaş scandal la meciul de fotbal din Liga I, din play-off, dintre Sepsi OSK şi Juventus, de la Volntari. Echipa bucureşteană îşi desfăşoară meciurile pe stadionul colegilor de la FC Voluntari. Aceştia spun că responsabilitatea nu le aparţine, ci sunt de vină cei de la Juventus.

Astfel, în diguzoare s-au auzit înjurături, expresii xenofobe, blesteme în limba maghiară şi incitare la violenţă, spre revolta oamenilor echilibraţi.

Antrenorul CSM Bucureşti, dezvăluiri din infernul din Ungaria: Paula a primit un litru de urină în cap

Scandal imens, nimănui nu-i miroase gura decât a flori

În pofida acestui scandal imens, nimeni nu-şi asumă responsabilitatea pentru muzica inurioasă la adresa maghiarilor care s-a auzit în difuzoare. Paul Terteleac, directorul general executiv de la Juventus Bucureşti, citat de Mediafax, a oferit prima explicaţie:

Conform protocolului pe care îl avem cu cei de la FC Voluntari pentru folosirea arenei, noi am luat şi crainicul lor. E un băiat care se numeşte Gheorghe Mihai. Eu eram la stadion, dar nu ascultam ce muzică se dă la staţie, când am fost sesizat de observatorul partidei, Contantin Stătescu.

Băiatul pusese din greşeală un alt stick faţă de cel pe care i l-am dat noi?! A fost o greşeală regretabilă. Noi ne-am purtat foarte frumos cu oaspeţii noştri. Puteţi lua legătura cu ei, ne-am comportat exemplar. Observatorul partidei va face un raport, iar cazul va ajunge cel mai probabil la Comisia de Disciplină.

FRF este indignată de incident

FRF a reacţionat, condamnând…

… cu fermitate orice manifestări de xenofobie, şovinism şi intoleranţă…

, care se petrec pe stadioane. FRF se arată indignată de acest incident, care va fi analizat de Comisia de Disciplină a federaţiei.

„Federaţia Română de Fotbal condamnă cu fermitate orice manifestări de xenofobie, şovinism şi intoleranţă care se petrec pe stadioanele de fotbal sau în lumea fotbalului. Întrecerea sportivă trebuie să fie guvernată de fair-play şi spirit de competiţie, nu de ură şi violenţă. Federaţia Română de Fotbal derulează permanent campanii de educaţie şi de promovare a valorilor tuturor minorităţilor şi grupurilor sociale, astfel încât nu poate primi decât cu indignare relatările incidentelor de luni, 9 aprilie, de pe stadionul din Voluntari. Competenţa analizării faptelor aparţine Comisiei de Disciplină, care va lua în considerare rapoartele oficialilor prezenţi la meciul Juventus – Sepsi Sfântu Gheorghe”, se arată într-un comunicat al forului de la Casa Fotbalului, citat de News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri