Caută
Close this search box.

Proiecția unui summit „imposibil”. Donald Trump anunță că se va întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că se va întâlni, probabil, cu liderul nord-coreean Kim Jong-un luna viitoare sau la începutul lui iunie şi şi-a exprimat speranţa că discuţiile vor duce în cele din urmă la sistarea programului de arme nucleare al Coreei de Nord, informează Reuters, citat de Agerpres.

„Ne vom întâlni cu ei undeva în mai sau la începutul lui iunie şi cred că va exista un mare respect de ambele părţi şi să sperăm că vom putea ajunge la un acord de denuclearizare a Coreei de Nord”, le-a declarat Trump reporterilor la începutul unei reuniuni de cabinet. „Ei aşa au spus. Noi aşa am spus. Să sperăm că va fi o relaţie care să fie mult diferită de ceea ce a fost mulţi, mulţi ani”, a continuat liderul de la Casa Albă.

Coreea de Nord a transmis SUA că este pregătită să discute denuclearizarea Peninsulei Coreea la întâlnirea dintre Kim şi Trump, a declarat duminică pentru Reuters o oficialitate americană sub rezerva anonimatului, adăugând că reprezentanţi americani şi nord-coreeni au avut contacte secrete recent în care Phenianul şi-a confirmat direct disponibilitatea de a participa la summitul fără precedent dintre cei doi lideri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri