Caută
Close this search box.

Televiziunea domină piața media din Europa și SUA

În 2017, piața media a fost condusă de televiziune, potrivit Institutul Eurodata TV, care au dat, recent, publicității ultimul raport.

Telespectatorii au petrecut în medie 2 ore şi 56 de minute în fiecare zi în faţa micilor ecrane în 2017 în cele 95 de ţări monitorizate de experţii de la institutul Eurodata TV.

La nivel mondial, Marea Britanie şi Statele Unite rămân cei mai mari exportatori de programe de televiziune, cu peste 500 de programe fiecare. Franţa, Germania şi Turcia completează topul 5 al exportatorilor TV.

Consumul de televiziune a rămas stabil în ultimii ani, însă specialiştii de la Eurodata au remarcat disparităţi pronunţate între ţări: America de Nord se află în partea superioară a ierarhiei, cu 4 ore şi 3 minute pe persoană pe zi, în ceea ce priveşte timpul mediu zilnic de vizionare, urmată de Europa – cu 3 ore şi 49 de minute -, Brazilia şi Rusia.

Timpul mediu de vizionare diferă foarte mult în Asia, unde această valoare este de 2 ore şi 25 de minute (în China 2 ore şi 12 minute), potrivit acestui raport, intitulat „One TV Year in the World”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri