Caută
Close this search box.

F.R. Fotbal îl insultă grav pe argentinianul Culio: ”Nu-l duce capul”

Gest urât al Federației Române de Fotbal, printr-un consilier , fost jurnalist, care l-a jignit grav și total deplasat, dincolo de subiectul în sine al polemicii, pe argenitnianul Emmanule Culio de la CFR Cluj.
Culio criticase anterior sistemul competitional din Liga I, unde se injumatatesc punctele dupa incheierea sezonului regular și înaintea turneelor play-off și play-out. Că e bine sau nu e bine cu noul sistem, aceasta e cu totul altă discuție. Există sute de mii de suporteri -nu am sous milioane- care ar fi de părerea lui Culio. dar lasăm acest aspect. O polemică se duce în mod civilizat, mai ales când e implicată FRF.                                                          Culio a spus, între altele, că în fruntea fotbalului românesc ar trebui să ajungă un om competent. Corect sau greșit, iarăși contează mai puțin. În replică, FRF a raspuns prin vocea consilierului federal Andrei Vochin, care a afirmat că pe Culio „nu-l ajută capul” să inteleaga că LPF și nu FRF este forul care organizeaza Liga 1.
„E dificil să-i ceri nuanțe unui băiat care n-a reușit sa invete mai mult de 100 de cuvinte în limba româna deși e de 5-6 ani aici! Campionatul este bun, sistemul este bun, chiar dacă nu are nicio legătură cu FRF, ci cu LPF.” a declarat Vochin la Telekom Sport.                        Pe lângă grosolănia flagrantă, chiar dacă – pe fondul problemei – Culuio ar fi greșit, ”acuzatorul” ar fi trebuit să știe, ca un fost jurnalist de fotbal ce se află, că E.Culio nu e de ”5-6 ani aici”. E de numai an. A, da, e cu totul altceva, a mai fost la Cluj între 2007 și 2011, adică 4 ani (dar tot nu se potrivește cu cei 5 sau 6 ani ”visați” de consilier). Apoi a făcut o pauză de 6 ani până să revină. Iar de aici până la a spune că ”nu ăl duce capul” sau că ”nu poate raționa cu mintea lui” e cale lungă.
Pentru Culio sunt nuante greu de inteles! E un trend, se discuta in jurul lui, e o idee vânturată zi de zi… Și dacă n-ai ce-ti trebuie, daca nu poți să rationezi cu mintea ta…”, a spus Vochin la Telekom Sport. Considerat unul dintre cei mai buni stranieri din Liga 1, Culio aa criticat dur sistemul competitional din Liga 1. El s-a plâns că munca fotbaliștilor este furată după ce punctele echipelor se înjumătățesc odată cu intrarea în play-off și play-out. Indiferent că a avut sau nu dreptate, trebuia să se țină cont de faptul că argentinianul nu e fitecine. El a mai jucat și în Primera Division, la galatasaray istanbul, la independiente Buenos Aires etc. Iar la CFR Cluj, între multe altele, a fost omul care înscris ambele goluri ale victoriei istorice obținute de ardeleni pe Stadionul Olimpic din Roma, 2-1, în fața celebrei AS Roma, care marți seara, pe același stadion, a umilit Barcelona lui Messi, 3-0, eliminând-o din Liga Campionilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri