Caută
Close this search box.

ISU: Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu

După incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare I.M.Georgescu din Iași, stins în șase ore, s-a constatat că spitalul nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi (ISU).

„La ultimul control efectuat în anul 2017 s-a constatat că spitalul funcţiona fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment întrucât Legea 307 a prorogat termenul de obţinere a acestui document, urmând să intre în legalitate. La acest moment nu au fost înaintate documentele necesare autorizării”, a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi,citată de Agerpres.

Conform acesteia, incendiul a fost stins, dar pompierii verifică dacă au rămas focare, pentru a le lichida.

„Incendiul a fost lichidat. Urmează să se stabilească cauza incendiului. Pagubele urmează a fi stabilite. Deocamdată se verifică dacă mai sunt mici focare care trebuie stinse”, a precizat Silvia Bolohan.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, pompierii au intervenit mai bine de şase ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare „I.M.Georgescu”, 18 pacienţi fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi la Spitalul „C.I.Parhon”, care se află în aceeaşi clădire, precum şi la Spitalul „Sf. Spiridon”.

„ISU Iaşi a fost solicitat la ora 00,30 să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare. Se intervine pentru lichidare cu opt autospeciale de stingere a incendiului şi autoscara. Un angajat al spitalului care a fost surprins într-o încăpere s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital. 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5, au fost evacuaţi în siguranţă. După finalizarea intervenţiei voi reveni cu date legate de pagube şi cauza probabilă a incendiului”, declara Silvia Bolohan purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri