Caută
Close this search box.

Dăncilă, ultima gafă monumentală: Adoptăm indicatorii în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci

Premierul Viorica Dăncilă comite o nou gafă monumentală.

Dăncilă a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că vor fi adoptați indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea stadionului Giulești, „în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci”.

Euro douăzeci-douăzeci” înseamnă, de fapt, Campionatului European de Fotbal 2020 (Euro 2020), după cum arată nota de fundamentare a proiectului de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici.

„Astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci și Hotărârea Guvernului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ‘Consolidarea și modernizarea stadionului Giulești Valentin Stănescu, realizat prin Compania Națională de Investiții. Finanțarea obiectivului se va face de la bugetul de stat prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerului Transportului, în valoare totală de 121 de milioane, iar termenul de finalizare va fi de 21 de luni”, a spus premierul Dăncilă în deschidera şedinţei de Guvern.

Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern (vezi  de la minutul 1.35).

„Având în vedere faptul că forurile internaționale au acceptat candidatura României pentru organizarea la București a unor meciuri din cadrul Turneului final din cadrul Campionatul European de Fotbal 2020, Municipiul Bucureşti şi, pe cale de consecință, România, se află într-un grup select de 13 oraşe şi ţări cărora li s-a oferit privilegiul de a participa la ediţia aniversară a Campionatului European de Fotbal din 2020.

Arene moderene

Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediție și, cu ocazia acestei ediții istorice a turneului, Arena Națională din București va găzdui în iunie 2020 trei partide din grupe și una din optimi. Având în vedere că organizarea EURO 2020 la București este o mare oportunitate de a ridica nivelul infrastructurii, în general, și a infrastructurii sportive, în particular, cele 4 arene – STEAUA, DINAMO, RAPID și ARCUL DE TRIUMF vor fi transformate în arene moderne, respectiv stadioane de fotbal de categoria a IV-a, conform Regulamentului UEFA privind infrastructura stadionului, ediţia 2010″, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri