Caută
Close this search box.

Şeful direcției care se ocupă de filaje/interceptări din Poliţie, schimbat. Dragnea ar sta în spatele mişcării

Liviu Vasilescu, şeful Direcției de Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul Inspectoratului General al Poliției din România (IGPR), a fost schimbat din funcție.

Vasilescu ar fi fost mutat la Direcția de Arme și Muniții, conform G4Media, care citează surse judiciare.

Potrivit acestor surse, Direcția de Operațiuni Speciale (DOS) era una dintre instituțiile cheie cu care lucra DNA după decizia Curții Constituţionale, prin care SRI a fost scos din anchetele penale.

Sub conducerea lui Vasilescu, Direcția de Operațiuni Speciale a funcționat eficient, fără ca informațiile despre filajele și interceptările realizate prin această direcție să ajungă la politicieni.

Miza schimbării conducerii DOS ar fi dorința lui Liviu Dragnea, liderul PSD şi preşedite al Camerei Deputaţilor,  de a avea control asupra acestei structuri esențiale din Poliția Română în relația cu DNA.

Potrivit G4Media, schimbarea lui Vasilescu s-ar fi făcut la presiunile lui Adrian Mlădinoiu, fostul șofer al lui Liviu Drangnea, în prezent șef la SGG și a subsecretarului de stat din MAI, Valeriu Mihai.

Site-ul Poliţia Română arată că Direcţia Operaţiuni Speciale este o unitate de suport informativ, tactic-operaţional şi tehnico-operativ specializat ce deserveşte structurile din componenţa Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a Ministerului Public care solicită sprijinul de specialitate în instrumentarea unor cauze complexe în situaţii operative care necesită o acţiune urgentă sau prezintă grad ridicat de risc.

La nivel teritorial, direcţia are în componenţă 14 servicii regionale, repartizate după principiul Curţilor de Apel şi 26 de compartimente teritoriale în restul judeţelor ţării.

O primă mutare

Este doar o primă mutare dintr-un lung şir care vizează preluarea controlului politic asupra unor instituții cheie din stat.

Pe lângă schimbarea șefului DOS, planurile lui Liviu Dragnea ar includ trecerea STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) în subordinea Ministerului Comunicațiilor, restructurarea SPP (schimbarea generalului Luciann Pahonțu) și trecerea serviciilor secrete (SRI, SIE) de la Președinţie la Parlament. Tot în subordinea Parlamentului ar urma să fie plasata viitoarea Autoritate de Interceptări, proiect susținut de ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri