Caută
Close this search box.

Anticoncepţionale pentru pescăruşii din Blankenberge, Belgia

anticoncepţionale

Edilii oraşului belgian Blankenberge s-au săturat de agresivii pescăruşi şi vor să-i împuţineze, dându-le anticoncepţionale. Oraşul din nordul ţării preconizează să amplaseze în diferite puncte hrană cu anticoncepţionale. Aceasta este destinată pescăruşilor pentru a reduce numărul acestor păsări, relatează EFE, conform Agerpres.

Blânda pasăre, despre care s-au scris zeci, sute sau poate mii de poeme de dragoste, este mai agresivă şi gălăgioasă decât pare. Zborul elegant al pescăruşului este compensat de o pasăre cu o personalitate agreivă, gălăgioasă, în permanentă căutare de mâncare şi pusă pe gâlceavă intraetnică.

Păsări de pradă pentru alungarea porumbeilor din Paris

Uneori, un astfel de animal poate deveni exasperant. Mai ales dacă este vorba despre zeci sau sute de astfel de păsări.

Anticoncepţionale pentru pescăruşi. „Vom fi primii din Europa”

Vom fi primii în Europa, deşi ideea nu este nouă.Tehnica a fost deja implementată la Veneţia şi Barcelona, dar în cazul porumbeilor. Încă nu a fost testată pentru pescăruşi.

, a explicat primarul oraşului, Ivan De Clerck. Primăria din Barcelona a instalat anul trecut dispozitive care furnizează mălai amestecat cu nicarbazin (B2b). Aceasta este o substanţă contraceptivă pentru păsări. Numărul porumbeilor a scăzut cu aproximativ 20% în primul an şi cu 70-80% după 4 sau 5 ani.

Încă nu s-a stabilit data lansării proiectului la Blankenberge, însă de săptămâna viitoare se prevede o cartografiere a oraşului cu ajutorul dronelor pentru a detecta cuiburile de pescăruşi.

Asociaţia Flamandă de Protecţie a Păsărilor a considerat măsura drept „o prostie”. Entitatea asigură că doar câţiva pescăruşi vor înghiţi aceste pilule contraceptive, ceea ce nu va evita ca majoritatea păsărilor să se reproducă în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri