Caută
Close this search box.

Băsescu anticipează că Iohannis nu o va revoca pe Kovesi din funcția de procuror șef al DNA

Traian Băsescu, fost președinte al Românei, susține că actualul președinte, Klaus Iohannis, nu o va decide revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA

În opinia lui Băsescu, Iohannis va ține cont nu doar de realităţile autohtone, ci şi de cum este văzută şefa Direcţiei în cancelariile străine.

Băsescu anticipează răspunsul lui Iohannis privind cererea de revocare a lui Kovesi

„N-o schimbă, pentru că imaginea e cea din raportul GRECO. Preşedintele nu poate să ţină cont numai de realităţile din ultima perioadă, ci şi de impactul pe care îl are pentru România, ori în cancelariile externe sunt cunoscute spusele doamnei Kovesi şi mai puţin spusele unor oameni din interiorul ţării. Eu cred că Iohannis trebuie să ia o decizie politică, ce este mai bine pentru România, pentru că aceştia sunt termenii în care poate să gândească un preşedinte, nu ce este drept, ci ce este necesar. Credibilitatea pe care o au cei care sunt împotriva doamnei Kovesi este mult mai scăzută decât credibilitatea lui Kovesi pe plan externe”, a declarat Traian Băsescu la România TV, conform Mediafax.

Băsescu spus că, dacă ar fi în locul preşedintelui, nu s-ar grăbi, ci ar aştepta şi punctele de vedere pe protocolul SRI-Parchet din anul 2009.

„Sunt două rapoarte acolo, trebuie văzute faptele în raport, nu ce votează secţia de procurori, pentru că ei votează politic, nicidecum pentru interesele justiţie. Este Codruţ Olaru, Kovesi, sunt oameni grei acolo. Aş aştepta să văd după audiere şi rapoartele Inspecţiei Judiciare, aş aştepta un punct de vedere legat de protocolul SRI-Parchet, punct de vedere pe care nu-l poate da decât Inspecţia Judiciară, care poate spune dacă a fost un protocol ilegal şi dacă se impun măsuri disciplinare. E doamna adjunct Scutea care a semnat pentru Tiberiu Niţu şi doamna Kovesi. Deci nu m-aş grăbi şi după ce vin tot aceste documente vă spun ce aş spune: «N-o schimb».

Vor veni alte elemente care să genereze problema schimbării. Nu că n-ar trebui schimbată Kovesi, dar preşedintele nu e doar un om care trebuie să privească lucrurile doar administrativ, el trebuie să aibă o viziune mai amplă. Acum credibilitatea (Laurei Codruţa Kovesi – n.r.) pe plan extern este ridicată, deşi intern a început să se clatine. Eu aş aduna toate rapoartele astea, le-aş aştepta şi pe următoare două, plus analiza pe protocolul SRI-Parchet şi aş spune că sunt de competenţa unei instanţe. Deci îşi termină bine merci mandatul”, a explicat Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri