Caută
Close this search box.

FC Barcelona vine să joace în România

Una din cele mai valoroase echipe ale lumii din toate timpurile, FC Barcelona, vine să joace în România. E vorba de foștii mari fotbaliști ai Barcelonei – nu de  cei de azi -, între care Stoichkov, Mendieta sau Pujol. Ei se vor lupta în teren contra componenților Generației de Aur, între care, desigur, foștii fotbaliști ai Barcelonei, Hagi și Gică Popescu, dar și Ioan Ovidiu Sabău, Cristian Chivu și alții. Partida va avea loc în 16 iunie, la Cluj-Napoca, în cadrul primei ediţii a Sports Festival.

Extrem de interesant este că fostul component al echipei Generaţiei de Aur a României, Gică Popescu, cel care a fost și căpitan al Barcelonei, a declarat, luni, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că va juca atât în echipa română, cât şi în cea a legendelor Barcelonei.

„Prima ediţie a Sports Festival va avea loc între 14 – 17 iunie la Cluj-Napoca, iar în cadrul acestui eveniment va avea loc un meci de fotbal între membrii Generaţiei de Aur şi legendele Barcelonei, în data de 16 iunie. Eu fac parte şi din legendele Barcelona şi voi juca în prima parte pentru echipa Generaţiei de Aur şi, dacă voi mai putea, voi juca şi pentru Barcelona. Meciul este un moment important pentru iubitorii fotbalului din România. Niciunul dintre colegii mei din Generaţia de Aur, care au jucat în 1994, nu va lipsi, printre ei şi Gică Hagi şi Ioan Ovidiu Sabău, iar în plus vor mai juca Chivu, Marica, Adrian Ilie. De la Barcelona ar putea juca Stoichkov, fraţii de Boer, Mendieta sau Pujol, jucătorii sunt încântaţi să vină să joace”, a declarat Popescu.

Primarul clujean Emil Boc a spus, la rândul său, că membrii Generaţiei de Aur ar trebui să fie un imbold pentru noua generaţie de fotbalişti români, deşi va fi greu să fie egalați, conform Mediafax.

”Clujul a fost, este şi va fi un susţinător necondiţionat al sportului, avem titlul de Oraş European al Sportului în acest an, iar prin meciul dintre Generaţia de Aur şi legendele Barcelonei, va fi pus și pe harta mondială a sportului”, a afirmat Boc.

Nu numai fotbalul va fi prezent la Sports Festival. Organizatorul Mirel Alexa a afirmat că în cadrul evenimentului vor fi promovate și alte peste 20 de discipline, între care  baschetul, voleiul, oina, handbalul, atletismul și altele, ca o punte de legătură și comunicare între cluburile sportive şi publicul larg. (foto ziaruldecluj.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri