Caută
Close this search box.

Aceste sucuri îţi vor menţine ficatul sănătos. Scad riscul de cancer şi alte boli hepatice

Ficatul, principalul organ implicat în eliminarea toxinelor din organism, curăţă corpul prin filtrarea elementelor toxice din sânge şi, în plus, ajută la digestia alimentelor. Ficatul ne ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor, să elimine bacteriile din sânge şi produce bila, necesară pentru digestia alimentelor. Când ficatul devine suprasolicitat, ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat şi, astfel, pot apărea probleme grave de sănătate. De aceea, este esenţial să fim atenţi la ce mâncăm şi bem pentru că alimentaţia influenţează buna funcţionare a ficatului.

Exista o lista cu alimentele si bauturi care ajuta ficatul, iar printre ele se numara:

Daca nu iti poti incepe ziua fara a bea cafea, atunci te vei bucura sa afli ca are efecte pozitive asupra ficatului. Studiile au aratat ca prin consumul a doua-trei cesti de cafea pe zi ficatul este protejat de daunele produse de alimentatia nesanatoasa sau consumul excesiv de alcool. In plus, alte studii au aratat ca reduce riscul de cancer de ficat.

Ceai verde
Datorita antioxidantilor si catechinelor, ceaiul verde protejeaza ficatul de diferite forme de cancer, inclusiv de ficat, o spune un studiu recent. “Ceaiul verde are proprietati antioxidante datorita substantelor care combat radicalii liberi, substante numite polifenoli si catechinele, flavonoide si alcaloizi, iar efectul sau diuretic si stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului. Este recunoscut pentru proprietatile sale diuretice, detoxifiante, tonifiante si de ardere a grasimilor”, explica medicul Daniela Stan.

Apa
Cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru sanatatea ficatului este sa bei apa, cat mai multa. Inlocuieste bauturile carbogazoase si energizante cu apa. Apa elimina toxinele acumulate in organism, inclusiv cele din ficat.

Grapefruit
Grapefruitul este bogat in vitamina C si antioxidanti, doi importanti agenti care stimuleaza producerea de enzime pentru detoxifierea ficatului. Fibrele solubile din grapefruit contribuie la scaderea colesterolului si determina ficatul sa arda grasimile.

Avocado
ajuta organismul sa produca un tip de antioxidant numit ”glutation”, de care ficatul are nevoie pentru a filtra componentele toxice. Consumul acestui fruct, o data sau de 2 ori pe saptamana, poate repara un ficat deteriorat in numai o luna. Avocado este unul dintre putinele fructe cu un continut ridicat de proteine. Un avocado contine 4 grame de proteine, o cantitate ridicata in comparatie cu multe alte fructe. De asemenea, proteinele pe care le contine sunt cele esentiale si de inalta calitate, care se digera mult mai usor si hranesc muschii.

Nuci
Nucile sunt bogate in L-arginina, glutation si acizi grasi Omega-3, substante care contribuie la procesul de purificare a ficatului. Nucile sprijina functiile hepatice si faciliteaza oxigenarea sangelui. Specialistii ne sfatuiesc sa consumam nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele lor negative asupra organismului.

Usturoi
Usturoiul contine numerosi compusi organo-sulfurosi, printre care alicina si seleniu, doua ingrediente importante care protejeaza ficatul si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Acesta actioneaza ca antibiotic natural, fara efecte secundare intrucat are puternice proprietati antibacteriene si antimicrobiene. Usturoiul stimuleaza cresterea nivelului de antioxidanti din organism, ajuta la scaderea valorilor glucozei serice si a tensiunii arteriale.

Un răspuns

  1. Am aflat ca Seleniul este un compus organo-fosforic. Sunteti tari.Am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri