Caută
Close this search box.

„Cei de la ESPN m-au omorât!” Venus Williams, în centrul unui scandal în Statele Unite

Comentatorul sportiv Doug Adler se consideră victima scandalului de anul trecut de la Australian Open, atunci când, fiind angajatul ESPN, ar fi numit-o ”gorilă” pe Venus Williams, în direct.

După ce s-a apărat, explicând că nu a spus ”gorilă”, ci ”gherilă”, acesta a anunțat că nu își mai poate găsi un loc de muncă după acest incident. Acum, cele două părți au ajuns la tribunal.

”Cei de la ESPN m-au omorât. M-au făcut imposibil de angajat. Mi-au sfârșit cariera, mi-au ucis reputația. Ce altceva aș putea să mai fac. Nu am făcut nimic greșit”, se apără acum Adler.

Avocatul lui Adler: Utilizarea unei ”tactici de gherilă” în tenis este o noţiune folosită frecvent

Avocatul lui Adler, David Ring, susţinea cu un an în urmă că acea remarcă a trecut neobservată până când a fost evocată pe o reţea de socializare: ”Atunci cumva, pe Twitter, cineva a spus că el a făcut-o gorilă pe Venus.

ESPN l-a concediat a doua zi pentru ceva ce n-a spus. Doug Alder şi-a pierdut serviciul şi reputaţia. Când ESPN l-a concediat a devenit brusc tipul dat afară pentru o remarcă rasistă pe care nu a făcut-o niciodată”.

David Ring susţine, potrivit digisport.ro, că utilizarea unei ”tactici de gherilă” în tenis este o noţiune folosită frecvent pentru a descrie un stil agresiv de joc, iar ESPN a cedat presiunii mediatice şi a crezut în mod eronat că Adler a utilizat cuvântul gorilă pentru a o descrie pe Venus Williams.

Adler, un fost jucător de tenis până în timpul facultăţii, înainte de a se dedica televiziunii, a depus plângerea la acel moment la un tribunal din Los Angeles.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri