Caută
Close this search box.

Proces colectiv împotriva Facebook în SUA. Acuzațiile sunt extrem de grave

Un judecător american a admis o cerere în vederea depunerii unei plângeri în nume colectiv („class action”) contra Facebook, în baza unor acuzaţii de colectare ilegală de date private ale utilizatorilor, în legătură cu un instrument de recunoaştere facială, relatează AFP, citată de News.ro.

Litigiul vizează o funcţie lansată de Facebook în 2010, care permite identificarea automată a persoanelor care apar în fotografii publicate în reţea.

Judecătorul din San Francisco, James Donato, a respins deja, în 2016, un recurs al Facebook contra acestei plângeri a unor utilizatori din Illinois.

De această dată, Donato a acceptat calificarea plângerii drept „class-action”, potrivit hotărârii consultate de AFP.

Acuzaţiile reclamanţilor sunt ”suficient de omogene pentru a permite o justă şi eficace rezolvare pe bază colectivă”, a scris judecătorul.

Această „class-action” îi priveşte pe ”utilizatorii Facebook din Illinois pentru care Facebook a creat şi păstrat (profiluri tip care înregistrează caractere geometrice ale feţelor lor) după data de 7 iunie 2011”, se precizează în hotărâre.

Justiţia a refuzat însă ca plângerea colectivă să-i privească pe toţi utilizatorii acestui stat care apar într-o fotografie pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri