Caută
Close this search box.

„Romania neîmblânzită” a adus potop de spectatori

14.451 spectatori au ales să vadă la cinema în weekend-ul trecut  (13-15 aprilie 2018) filmul documentar România neîmblânzită, un proiect unic despre țara noastră, cu imagini spectaculoase din locuri surprinzătoare, narat în limba română de Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai iubiți actori ai României.

Filmul România neîmblânzită a reușit să aducă un număr record despectatori în primul weekend al lansării sale în cinematografe. Cu o campanie fără precedent în țara noastră pentru un film documentar (românesc), producția a fost programată în peste 70 de săli de cinema din 37 de orașe și a trezit interesul unui numar copleșitor de români, indiferent de vârstă.
Filmul a avut alături personalități marcante din țara noastră, care si-au manifestat susținerea și entuziasmul față de acest proiect. Iată doar câteva dintre declarațiile lor după vizionarea filmului.

Emoționant, tulburător. Iar muzica se contopește armonios cu momentele de crescendo. Formidabil. “ – Margareta Pâslaru, cântăreață

Un cadou minunat pentru noi și pentru țara noastră la împlinirea celor 100 de ani.“ – Andreea Răducan, campioană mondială și olimpică la gimnastică

Un film așa cum nu ați mai văzut niciodată despre țara aceasta și o radiografie a ceea ce încă mai este acum, o capsulă a timpului ce va funcționa ca o probă pe baza căreia vom fi judecați în viitor.” – Alex Găvan, alpinist

Lansarea filmului în România a fost marcată printr-un eveniment de gală, organizat pe 21 martie, la Teatrul Național din București, în prezența a peste 900 de spectatori, personalități marcante din toate domeniile. La avanpremieră a participat și Președintele României, Dl.Klaus Iohannis.

România neîmblânzită”, proiectat și peste hotare, la festivaluri de film din SUA și Marea Britanie. Beneficiind și de o versiune internațională narată de actorul englez Mark Strong, filmul documentar va fi distribuit și pe plan internațional, atât în cadrul unor renumite festivaluri de film, cât și pe canale televizate, specializate în film documentar.

„Prima proiecție a versiunii internaționale a avut loc, în luna martie, la Washington, în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film ecologic din lume, iar următoarea va avea loc, pe 9 mai, la Londra, într-un eveniment găzduit de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). La evenimentul londonez, toate veniturile realizate în urma vânzărilor de bilete vor fi donate Fundației Conservation Carpathia”, a adăugat Alex Păun, coordonator al echipei de producție.

Realizat cu sprijinul casei de producție britanică Off the Fence, care semnează numeroase filme pentru BBC, National Geographic și Discovery Channel, și în colaborare cu ONG-ul The European Nature Trust, filmul „România neîmblânzită” a fost realizat pe parcursul unui an întreg, cei peste 20 de cameramani implicați parcurgând mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăților pentru supraviețuire. Călătorind cu automobilul, avionul, barca, elicopterul, snowmobile-ul sau cu mașinuțe de golf, aceștia au cumulat peste 400 de ore de filmare în zone precum Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Național Văcărești, Peștera Urșilor, Porțile de Fier și Munții Apuseni.

„O contribuție substanțială, în timpul filmărilor, au avut chiar localnicii din aceste zone. De la pădurari la oameni obișnuiți, sute de persoane au ajutat, într-un fel sau altul, la crearea documentarului”, a menționat Alex Păun coordonatorul de producţie al filmului.. Alături de aceștia, pe teren, s-au mai aflat și documentariști și oameni de știință, reprezentanți locali ai ONG-ului The European Nature Trust, precum și o serie de experți în viață sălbatică, pentru a oferi consiliere echipei de filmare. Mai mult, producția este expertizată din punct de vedere științific de către universitarul clujean, Conf. Dr. Ioan Coroiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri