Caută
Close this search box.

Rusia în Siria. Două nave blindate ruseşti au trecut prin canalul Bosfor

rusia

Rusia îşi întăreşte prezenţa militară în Siria, după atacul aliat cu rachete de vineri spre sâmbătă noapte. Doua nave de transport ale Rusiei încărcate cu vehicule militare a trecut prin strâmtoarea Bosfor, cu desţinaţia Siria, informează România Actualităţi.

Navele, model Alligator, au fost văzute ieri, îndreptându-se spre baza navală rusă de la Tartus, pe coasta de nord a Siriei, transportând tancuri, camioane, ambulanțe și un radar IED. Fotografiile au fost publicate pe social media de observatorul naval Yörük Ișık, care le-a văzut în timp ce traversau Bosforul, informează Daily Mail.

Rusia îşi fortifică prezenţa în Siria dinspre portul Tartus

Nava de transport Orsk a fost văzută părăsind strâmtoarea Bosfor, cu direcţia Tartus. Portul din Siria găzduieşte o bază de aprovizionare a Marinei Ruse. Nava era încărcată cu vehicule blindate BTR-80 [TAB-uri 80], camioane, ambulanţe şi echipamente militare.

Orsk se află la al patrulea transport către Siria de la lansarea intervenţiei armatei ruse în această ţară, la 30 septembrie 2015. Orsk a fost urmată de RoRo Aleksandr Tkacenko, încărcată cu camioane şi materiale de construcţii.

Acțiunea de înarmare are loc după ce Statele Unite au anunțat că vor impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, în contextual atacurilor chimice care au făcut zeci de victime printre civilii din orașul Douma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri