Caută
Close this search box.

Toader vrea să sesizeze CCR în cazul Kovesi; Iohannis îi transmite că nu există conflict constituţional

În timp ce Tudorel Toader, ministrul Justiției, spun că va sesizarea CCR după refuzului președintelui de a o revoca pe șefa DNA, preşedintele Iohannis declară că nu există conflict constituţional între guvern şi preşedinte.

„Preşedintele nu a adus decât argumente politice, nu manageriale. Am vorbit cu doamna premier, i-am prezentat elemente din sesizarea către CCR. Zilele astea finaliez documentul, luni mă întâlnesc cu premierul şi îi voi prezenta sesizarea în amănunt. Sper că Guvernul îşi va asuma sesizarea”, a declarat, Tudorel Toader la Realitatea TV.

Ministrul Justiţiei a spus că draftul de sesizare este făcut, dar vrea să-l completeze şi cu argumentele aduse de preşedintele Iohannis în refuzul de revocare.

„Doamna Dăncilă este de acord cu sesizarea la CCR”, a mai spus Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri ăn legătură cu sesizarea Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR.

„Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă”, a afirmat Iohannis, citat de News.ro.

Preşedintele a declarat, la Parlament, unde a participat la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9), că, în opinia sa, nu există niciun conflict între guvern şi preşedinte şi niciun temei pentru sesizarea CCR, pentru că a fost respectată legea.

„Legea lasă la latitudinea preşedintelui dacă acceptă sau nu revocarea. Ar fi deosebit de ciudat dacă de fiec dată când un decident ia o decizie care nu convine unui alt decident să ne aflăm în faţa unui conflict constituţional. Nici vorbă de aşa ceva. Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă”, a spus Iohannis.

După ce preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, Toader a scris pe Facebook: „Vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri