Caută
Close this search box.

Ambasada României în Israel s-ar muta de la Tel Aviv la Ierusalim

ambasada româniei

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că Guvernul a adoptat un memorandum. Prin acesta, se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă. Ambasada României va fi relocată de la Tel Aviv la Ierusalim.

Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important.

, a spus Dragnea, conform Mediafax.

Israelul negociază intens cu România, Cehia şi Letonia pentru mutarea ambasadelor la Ierusalim

Ambasada României mutată la Ierusalim, valoare de simbol

Are valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenită în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană.

Suntem practic a doua ţară care facem acest lucru. Mutarea ambasadei la Ierusalim poate şi cred că va aduce nişte beneficii pe termen şi scurs, şi mediu şi lung pentru România. Trebuie să folosim această şansă uriaşă.

, a declarat la Antena 3 Liviu Dragnea. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a negat că un astfel de memorandum ar fi fost adoptat în şedinţa de miercuri a Executivului.

”Eu nu am văzut un memorandum de acest gen şi nu am de făcut nici un comentariu pe acest subiect”, a răspuns Barbu unei întrebări punctuale pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri