Caută
Close this search box.

Sanitas, solidară cu biochimiștii care protestează la Ministerul Muncii

Federaţia Sanitas din România susţine revendicările biologilor, biochimiştilor şi chimiştilor din sistemul sanitar, fiind solidară cu acţiunea de pichetare pe care aceştia au organizat-o în faţa Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, informează reprezentanţii federaţiei printr-o postare pe pagina de Facebook a organizaţiei sindicale.

Membri ai Ordinului Biochimiştilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România au anunţat vineri pichetarea ministerelor Sănătăţii şi Muncii. Aceştia vor purta echipament complet de lucru în laborator: măşti de protecţie, ochelari de protecţie, mănuşi.

„Vineri, 13 aprilie, ministerele Sănătăţii şi Muncii au negociat din nou cu sindicatele valoarea sporurilor personalului din sănătate. Ca urmare a acestei întâlniri, doamna ministru a Sănătăţii, Sorina Pintea, a dat o declaraţie în care spune că personalul care a înregistrat scăderi de salarii în urma aplicării Legii salarizării va putea beneficia de sporuri ce nu pot depăşi 30% din bugetul de salarii la ordonatorul principal de credite. Tot în declaraţia doamnei Pintea este menţionat faptul că pot fi acordate sporuri de până la 85% pentru fiecare angajat din sistem (aici fiind incluşi biochimiştii, biologii şi chimiştii ce lucrează în laboratoarele medicale). În vederea susţinerii declaraţiei doamnei ministru Sorina Pintea (cea de rezolvare a inechităţii salarizării prin acordarea unor sporuri maxime de 85% tuturor laboratoarelor din sistemul sanitar în care lucrează chimişti, biochimişti şi biologi), Biroul Executiv Naţional al OBBCSSR a decis pichetarea Ministerului Sănătăţii şi Muncii vineri, între orele 14:00 şi 16:00”, au anunţat organizatorii protestului.

La protest vor fi prezenţi preşedintele OBBCSSR, Constanţa Popa, şi preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri