Caută
Close this search box.

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti: Emmanuel Macron şi-a propus să revină în România

Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, a anunţat că preşedintele Emmanuel Macron doreşte să revină în România, după vizita efectuată în luna august 2017.

Vizita urmează să aibă loc ”fie anul acesta, fie anul viitor”, înainte de finalul preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene.

Michèle Ramis (foto) a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că nu cunoaşte data exactă a vizitei preşedintelui Franţei Emmanuel Macron în România, dar ştie că şeful statului şi-a propus să revină în ţara noastră fie anul acesta, fie anul viitor.

sursa foto: economica.net

“Nu cunosc data următoarei vizite a preşedintelui Macron în România, ştiu că şi-a propus să revină fie anul acesta, fie anul viitor. După cum ştiţi, în curând va fi deschiderea Sezonului Franţa – România, care se va deschide oficial în Franţa, în decembrie 2018, şi care se va încheia în România, în iulie 2019”, a afirmat ambasadoarea Franţei, citată de News.ro.

Ea a precizat că este posibil ca vizita lui Emmanuel Macron să aibă loc înainte de finalul preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene, adică anul viitor, fără a cunoaşte data exactă.

“Nu am încă data exactă, dar este probabil să aibă loc înainte de finalul preşedinţiei române”, a menţionat Michèle Ramis.

Preşedintele Emmanuel Macron a efectuat o vizită în România, pe data de 24 august 2017, el având întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose.

Aceasta a fost cea de-a şasea vizită a unui şef de stat francez în România după 1989, precedenta având loc 2016 atunci când Francois Hollande s-a aflat în ţara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri