Caută
Close this search box.

Simona Halep deschide cu victorie confruntarea de la Cluj

UPDATE 16: „Ce pot să zic, a fost foarte dificil. A fost de trei ori mai greu decât în finala de la Melbourne! Am avut nişte emoţii… nu pot să le descriu! A fost un moment deosebit la ceremonie. Mulţumesc, Cluj! Mulţumesc tuturor! Niciodată nu trăim astfel de clipe. Vă mulţumesc că am reuşit să câştig astăzi datorită vouă!”, a spus Simona Halep după victoria obținută sâmbătă.

Simona Halep (nr.1  mondial WTA) şi Viktorija Golubic (loc 115 WTA) au deschis astăzi meciul de tenis România – Elveţia din barajul de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup, conform tragerii la sorţi.

Meciul a fost găzduit de Sala Polivalentă din Cluj, în tribunele căreia s-au aflat peste 10000 de spectatori, între care și fostul candidat la președinția F.R. Fotbal, Ionuț Lupescu. Ceremonia de deschidere, desfășurată într-o atmosferă impresionantă, s-a remarcat printr-o extraordinară coregrafie în 3D, realizată de public și afișată, în culorile tricolorului românesc, în momentul intonării imnului.

Simona a câștigat primul set după ce își studiase adversarul până la 1-3, apoi a trecut la conducere cu 4-3 și a încheiat cu 5 game-uri consecutive: 6-3. Setul doi a revenit, însă, surprinzător de tranșant, jucătoarel din Elveția, care a ajuns la 6-1 pe fondul unei relaxări a româncei, care parcă ar fi vrut să se refacă pentru setul decisiv. Set decisiv în care Simona a început în stil de nr.1 mondial, cu 3-0. Scor final: 6-3, 1-6, 6-1  în favoarea liderului WTA, care aduce un prim punct muncit României în drumul către Grupa Mondială a Fed Cup, corespondentul feminin al Cupei Davis pe care și-o dispută băieții.(Foto GSP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri