Caută
Close this search box.

Emmanuel Macron este categoric: Nu ar trebui să ne arătăm niciodată slabi în faţa lui Putin

Emmanuel Macron, președintele Franței, suține, într-un interviu, că preşedintele rus Vladimir Putin este un om foarte puternic, în faţa căruia nu ar trebui să ne arătăm niciodată slabi.

Declarația lui Macron vine într-un moment în care tensiunile dintre occidentali şi Moscova au ajuns la un nivel fără precedent.

Preşedintele rus este un „om foarte puternic, un preşedinte puternic”, a spus Macron, într-un interviu acordat în engleză canalului Fox News difuzat duminică, în ajunul vizitei de stat a preşedintelui francez la Washington. „Cred că nu ar trebui niciodată să ne arătăm slabi în faţa preşedintelui Putin”, pentru că „va profita de acest lucru”, a afirmat el, conform AFP, preluată de Agerpres.

În acelaşi timp, potrivit lui Macron, Putin este „obsedat de ingerinţa în democraţiile noastre”. „Intervine peste tot, în Europa şi SUA, pentru a ne slăbi democraţiile, crezând că e bine pentru ţara sa”, a explicat el.

„Îl respect. Îl cunosc. Sunt lucid”, a spus preşedintele Macron.

Tensiuni fără precedent

Tensiunile dintre Occident și Moscova au atins un niveluri fără precedent de la sfârșitul Războiului Rece încoace, mai ales după otrăvirea, la 4 martie, a fostului agent dublu rus Serghei Skripal, în Anglia, și după loviturile aeriene întreprinse de SUA, Franța și Marea Britanie, pe 14 aprilie, împotriva regimului de la Damasc, aliat al Moscovei, ca răspuns la un presupus atac chimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri