Caută
Close this search box.

Răzvan Burleanu reacționează după ”scandalul stenogramelor”

„Primul lucru care reiese din stenograme este că nu vorbim despre nimic ilegal în procesul de organizare a alegerilor. Chiar mă bucur că Gazeta Sporturilor a lăsat în transcrierea apărută poziția mea clară că tot ceea ce facem trebuie să fie în limitele legalității.

Remarc apoi o oarecare invidie despre modul cum ne-am organizat: pragmatic, atenți la toate detaliile. Am căutat să ne organizăm cât mai bine pentru alegeri și nu văd absolut nicio problemă în acest fapt. Fiecare candidat trebuie să muncească pentru a-și maximiza șansele de victorie. Ședința nu a fost nici pe departe secretă, a fost organizată la FRF, în toiul zilei.

Sunt dezgustat de toate aceste interpretări cu iz conspiraționist. În 2014 eram oamenii serviciilor, apoi ai nu știu cărui partid sau om politic. În 2018 am organizat o ședință de management electoral chipurile ”secretă” și ”cinică”. Toate acestea sunt explicații fantasmagorice care încercă să ascundă un adevăr extrem de simplu: am câștigat și în 2014, și acum, în 2018, pentru că membrii FRF nu-și mai doresc să fie guvernați de vechile grupuri de interese din fotbal” a fost răspunsul lui Răzvan Burleanu pentru realitatea.net.

Iată cum arăta știrea inițială : ”Dezvăluiri incendiare de la ultima ședință FRF, înainte de alegeri. Mai multe înregistrări audio au scos la iveală modalitatea prin care președintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a chemat pe șefii din Federație, și nu numai, pentru a pune la cale un plan cu ajutorul căruia să își asigure voturile. Răzvan Burleanu nu a oferit până la această oră un punct de vedere.

Astfel, Gazeta Sporturilor a publicat mai multe înregistrări audio care oferă culisele și explicațiile macascrului produs la alegerile de la FRF, acolo unde Răzvan Burleanu a câștigat clar, cu 168-78, în fața lui Ionuț Lupescu.

Luni, 16 aprilie 2018, cu două zile înainte de alegeri, 14 șefi ai FRF s-au strâns la Casa Fotbalului, într-o ședință secretă, ca să facă ultimele retușuri ale realegerii lui Răzvan Burleanu, a notat jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul tolo.ro.

Burleanu și-a precizat clar poziția, încă de la început: „Bine ați venit în cantonament. Nu plecăm de aici până nu rezolvăm”. „Vom face totul la limita legalității. Nu ne vom expune la nimic”, a adăugat președintele FRF.

Răzvan Burleanu a continuat: „Un alt lucru pe care aș vrea să-l aveți în vedere, fiecare dintre voi, e să identificați în fiecare eșalon niște oameni care, atunci când vor vorbi contracandidații, să nu fie atenți. Să faceți gălăgie, să se uite pe telefoane. Deci faceți-vă o listă cu oameni de tipul ăsta care să poată să dea semnalul în felul ăsta. Atunci când voi vorbi eu, să vă asigurați că avem aceiași oameni care în schimb vor aplauda. Va conta foarte mult și reacția sălii” (foto digisport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri