Caută
Close this search box.

Toader: Premierul Dăncilă a semnat sesizarea către CCR privind refuzul președintelui Iohannis de revocare a şefei DNA

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, susţine că sesizarea Guvernului către CCR, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, va ajunge azi la această instanţă.

„M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, argumentele, conţinutul acelui proiect. Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la Curtea Constituţională”, a declarat Tudorel Toader după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, conform Agerpres.

UPDATE: Instituțiile vizate au termen până pe data de 3 mai pentru a depune punctele de vedere către CCR. Ulterior acestei date, judecătorii CCR se vor reuni pentru a da un termen de judecată.

Tudorel Toader declarase anterior că a realizat un draft al sesizării către CCR, însă forma finală a acesteia ar putea cuprinde şi o parte din raportul prezentat de şeful statului.

„Am dat o formă, un draft al sesizării, pe care o vom modifica, preluând o parte şi din raportul preşedintelui României. Evident că, în funcţie de ceea ce voi discuta cu doamna premier, dacă va fi cazul, vom prelua noile propuneri sugestive”, a declarat Tudorel Toader, care a repetat că sesizarea CCR nu reprezintă o iniţiativă personală şi nu este determinată de nemulţumiri personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri