Caută
Close this search box.

Alek Minassian, bărbatul care a condus camioneta morții la Toronto: A omorât zece oameni și a rănit alți 15

Alek Minassian, în vârstă de 25 de ani, este bărbatul care a condus camioneta morții la Toronto. El a fost reținut de poliție.

O camionetă a trecut de pe carosabil pe trotuar, între pietoni, luni, la Toronto; incidentul s-a soldat cu zece morţi şi 15 răniţi, potrivit primului bilanţ anunţat de poliţia canadiană, dar unul dintre răniţi a decedat ulterior, transmitea Reuters, preluată de Agerpres.

Şoferul a fost reţinut şi identificat, a declarat presei şefului poliţiei din metropolă, Mark Saunders.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, pe nume Alek Minassian, care nu s-a mai aflat în atenţia poliţiei. Forţele de ordine nu pot preciza încă dacă el a acţionat cu intenţie şi care ar putea fi mobilul său în acest caz.

Videoclipurile postate de martori arată cum şoferul ameninţă poliţiştii cu un obiect pe care îl ţinea în mână, iar aceştia îi solicită să se culce la pământ. Bărbatul este apoi arestat fără să fie trase focuri de armă.

Ministrul canadian pentru siguranţa publică, Ralph Goodale, a afirmat că ancheta va fi de durată, dar nu există indicii privind implicaţii de securitate naţională.

Traseul prin mulţime al vehiculului – o camionetă de culoare albă – a avut o lungime de peste un kilometru şi jumătate.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) spune că până la acestă oră nu există informaţii care să arate că printre victimele incidentului din Toronto, unde o camionetă a intrat în mulţime, s-ar afla şi cetăţeni români.

Incidentul s-a produs la ora locală 13.27 (17.27 GMT, 20.27 ora României), într-o intersecţie importantă din nordul metropolei din statul canadian Ontario.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri