Caută
Close this search box.

Teodorovici respinge oferta de mediere a preşedintelui Iohannis, negând războiul dintre Guvern şi BNR

teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat că Guvernul şi BNR au o relaţie de colaborare instituţională şi nu este cazul ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze această relaţie.

„Cred că nu este nevoie de o mediere. Avem un Guvern, avem o relaţie instituţională cu Banca Naţională a României, am spus şi cu alte ocazii că, în calitate de ministru al Finanţelor, am avut discuţii cu domnul guvernator (al BNR), aşa că nu cred că este nevoie să avem o astfel de mediere din partea unei alte instituţii ale statului„, a spus Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

El susţine că, probabil, preşedintele ţării va adresa o invitaţie la Cotroceni premierului Viorica Dăncilă, urmând ca aceasta să ia o decizie în consecinţă.

„Nu este niciun război (între BNR şi Guvern). Eu am spus că noi colaborăm, BNR şi Ministerul Finanţelor, nu am spus că nu ne criticăm. În cadrul acestor discuţii, noi colaborăm, dar asta nu înseamnă că nu ne putem exprima alte opinii vizavi de acţiunile băncii centrale”, a continuat şeful Finanţelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că va încerca o mediere între Guvern şi Banca Naţională a României şi că îi va chema la Cotroceni şi pe unii, şi pe alţii în zilele următoare.

„Am decis să încerc o mediere între Guvern şi BNR. În zilele următoare îi voi invita şi pe unii, şi pe alţii la Cotroceni ca să vedem unde sunt de fapt problemele şi de ce nu se înţelege care măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăţi situaţia. (…) Sper să reuşim să ajungem cumva la un numitor comun”, a spus şeful statului, arătând că ambele părţi vor fi invitate concomitent la discuţii.

Klaus Iohannis a precizat, în context, că „s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente în ultima vreme”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri