Caută
Close this search box.

Florin Iordache, la sesizarea Comisiei de la Veneția: Ce să constate? Nu poate fi peste deciziile CCR

Florin Iordache a declarat că nu are ce să constate Comisia de la Veneţia referitor la legile justiţiei, deoarece nu poate fi peste deciziile Curţii Constituţionale.

Demersul PNL de a cere Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) aprobarea sesizării Comisiei e un demers politicianist, “exportat în afara României”.

“Comisia de la Veneţia ce să constate? Comisia de la Veneţia nu poate fi peste deciziile Curţii Constituţionale. Comisia de la Veneţia nu va constata decât că aceste modificări, pe care CCR s-a pronunţat de două ori, sunt constituţionale.

Legile Justiţiei mutilate de PSD pot ajunge la Comisia de la Veneţia

E un demers politicianist pe care cei de la PNL l-au exportat în afara României, în condiţiile în care au văzut că nu au nicio şansă în România”, a spus Florin Iordache pentru News.ro.

Parlamentul a suveran

“Comisia poate fi peste Parlament şi peste legislaţie? Repet, Comisia de la Veneţia nu poate decât să constate că acele modificări sunt constituţionale, legale, normale. Nu poate să constate altceva. Cum şi CCR a decis în cele trei decizii că modificările care sunt sunt în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia, nu poate veni Comisia să legifereze peste CCR”, a mai spus Iordache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri