Caută
Close this search box.

Fostul director CIA, noul Secretar de Stat al SUA

Senatul american a aprobat joi numirea lui Mike Pompeo, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), în funcţia de secretar de stat al SUA, la propunerea președintelui Donald Trump. Numirea lui Pompeo în noua funcție vine după demiterea lui Rex Tillerson, în luna martie. Fostul director CIA va avea un rol esențial în gestionarea provocărilor de politică externă din SUA, cum ar fi Coreea de Nord și Iranul, relatează Reuters.

Senatorii din camera controlată de republicani au votat cu 57 – 42 în favoarea lui Pompeo, care s-a confruntat cu rezistență din partea democraților, îngrijorați de reputația sa după declarațiile din trecut despre homosexualitate și islam. Șase democrați și un senator independent l-au sprijinit pe Pompeo, iar niciun republican nu a votat în defavoarea lui.

Republicanul Mike Pompeo preia locul de muncă eliberat de Rex Tillerson și este deja profund implicat în diplomație. În urmă cu trei săptămâni, acesta s-a deplasat în Coreea de Nord pentru a se întâlni cu liderul țării, Kim Jong Un, înainte de un summit cu președintele Statelor Unite. Cei doi au discutat despre programul nuclear al Phenianului.

Departamentul de Stat a anunţat că Mike Pompeo se va deplasa vineri la Bruxelles, pentru reuniunea miniştrilor de Externe ai statelor din cadrul NATO.

Sursa: Reuters 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri