Caută
Close this search box.

Fondatorii Mișcării România Împreună: Neputinţa profesională a lui Dăncilă nu poate fi ascunsă de limba de lemn

Mişcarea România Împreună anunță că susţine demersul preşedintelui Klaus Iohannis, care a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă, dar şi demersul PNL şi USR de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

Formațiunea condusă de fostul premier Dacian Cioloș, arată că, oricăt de neconflictuală ar fi Dăncilă, „neputinţa profesională nu poate fi ascunsă nici de limba de lemn, nici de fuga de presă, nici de consilieri de tipul Vâlcov”.

Viorica Dăncilă este incapabilă să gestioneze guvernarea țării

Fondatorii Mișcării România Împreună susțin demersul președintelui României și cer demisia imediată a guvernului Dăncilă care a devenit toxic pentru cetățenii țării, se arată într-un comunicat al MRI.

Continuarea unei guvernări prin interpuși „neconflictuali” a căror principală calitate este obediența față de liderul PSD, Liviu Dragnea, riscă nu numai să facă România de râs pe plan internațional dar și să ne facă irelevanți la nivel european.

Oricăt de neconflictuală ar fi, în poziția de prim-ministru, neputința profesională nu poate fi ascunsă nici de limba de lemn, nici de fuga de presă, nici de consilieri “profesioniști“ de tipul domnului Vâlcov .

Câteva riscuri sunt deja evidente:

Guvernarea a fost pusă pe un butoi cu pulbere prin poziționarea iresponsabilă împotriva intereselor noastre naționale în Uniunea Europeană, în chestiunea ambasadei noastre in Israel;

Nesocotirea legilor țării și a Constituției, prin neimplicarea președintelui în decizii fundamentale de politică externă, duce la slăbirea temeliei statului român;

Capriciile politice și interesele de partid pentru a submina independența Băncii Naționale arată o necunoaștere profundă a funcționării mecanismelor economice și democratice. Influența politică în deciziile BNR ar putea avea ca rezultat forțarea BNR în decizii care pot avea impact în golirea buzunarelor românilor printr-o inflație galopantă.

Ascunderea datelor bugetare care ar fi trebuit publicate pe 25 martie arată nu doar lipsa de transparență ci și, probabil, un tablou sumbru a situației fiscal-bugetare a țării.

Pentru guvernarea cu rea credință, fără transparență, pentru folosirea puterii pentru interese de partid și de “gașcă”, fondatorii Mișcării România Împreună susțin demersul președintelui României, dar și al PNL și USR care inițiază o moțiune de cenzură, și cer demisia imediată a guvernului Dăncilă care a devenit toxic pentru cetățenii țării, conchide comunicatul MRI.

„Retrag încrederea doamnei Dăncilă”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea. Şeful statului a invocat disputa Guvern – BNR şi memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim.

„Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie – doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri